Sign in to follow this  
Guest 102301636

Pushback problem

Recommended Posts

Hey folks,I have a slight hitch with my FS2Crew, it has worked fine up til now, I did a flight a few days ago where I did not require a pushback (first time I have done a flight where I did not require a pushback). I followed all the checks and instead of a pushback I informed the ramp that the engine start was complete and that he was clear to disconnect..this flight went without a hitch...however, and here is my problem, all subsequent flights I have undertaken where I have required a pushback I'm not given one, I have the pushback distance set and the turn angle set also but the guy on the ramp just keeps telling me to inform him when the engines are started, thus not allowing me to get pushback via FS2Crewcan anyone help?thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hi Alan,Double check check how you have GET DEP set on the Config Page.Make sure it's set to 'Yes'.Hope that helps,Bryan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, I haven't tried your solution yet, but my last few departures have been off stands so I have been setting this to 'No'I would never have thought of this, given that there are stands where pushback is still required (gatwick is a big example of this)nevertheless thanks for the quick response, I'll try it tonight.Thanks again (for the help and the wonderful product)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,Take a look at the manual again.It is possible to do a pushback at a stand (Gate selected to 'No').You have to press a special button though.Cheers,Bryan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this