Jump to content

Sign in to follow this  
Guest PowderBlue

Disply Issue

Recommended Posts

Guest PowderBlue

Hey Guys, Well I updated my system with a K9N-NEO MB, 4 gigs of 3200 ddr2 Ram and a 8800 GTS Vid card.When I load up the sim everything works fine. After some time about 5 to 10 minutes the surrounding scene such as planes and basically everything is all jagged and my frames go from 25 to 13. I don't know what causes this and I have the latest drivers and have tried a few older versions as well. Anyhelp would be appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

>When I load up the sim everything works fine. After some time>about 5 to 10 minutes the surrounding scene such as planes and>basically everything is all jagged and my frames go from 25 to>13. I don't know what causes this and I have the latest>drivers and have tried a few older versions as well. Anyhelp>would be appreciated.What do you mean with "jagged"? Any screenshots?Marco


"The problem with quotes on the Internet is that it is hard to verify their authenticity." [Abraham Lincoln]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest PowderBlue

Ok In the first pick was flying around for about 5 min didn't have anything happen this time, but I shut the sim off 2 min after the shot so maybe not enough time.fsscr001te9.jpgI will post the other as soon as It happens again. Also I have no AA unless I have the AA checked in Sim and I have overide the setting applications during the video card setup.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest PowderBlue

-OK here are some pics of what happens. It looks like my AA is turning off.fsscr006sk8.jpgfsscr007bq5.jpgIt seems as if there is an issue with the nvidia drivers. I have tried 3 version. I dunno nay help would be appreaciated

Share this post


Link to post
Share on other sites

>-OK here are some pics of what happens. It looks like my AA>is turning off.>>It seems as if there is an issue with the nvidia drivers. I>have tried 3 version. I dunno nay help would be appreaciatedVery strange... Yeah it seems a driver issue. I never had nVidia, but on ATI you could have issues if you didn't uninstall old drivers correctly, have you tried making a thorough uninstalling of old drivers first?Marco


"The problem with quotes on the Internet is that it is hard to verify their authenticity." [Abraham Lincoln]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest PowderBlue

Since I built my system from scratch this time , I just retired my old card and never installed the ATI stuff. So no driver residuals.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest jaapverduijn

Long time ago, in a galaxy far far away, I experienced similar effects. Turned out be be a heat issue: insufficient ventilation for my videocard.Jaap Verduijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

From others' posts - I always understood that when using an nVidia card AA had to be on both in the hardware AND in the sim. No?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest PowderBlue

That seems to be the case that AA has to be turned on , on both card and in sim. But even then it will lose the AA and go to the jagged stuff, and it always does it after I switch to the menu or start squawkbox or some action such as that.Also I'm not so sure its a heat issue. as with my upgrade I moved to a bigger case twice the size as my old one, I also have 3 system fans and 1 cpu fan in the case.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest jaapverduijn

"(...) I'm not so sure its a heat issue. as with my upgrade I moved to a bigger case twice the size as my old one, I also have 3 system fans and 1 cpu fan in the case (...)"That surely negates my initial suggestion of overheating. Extremely unlikely after all, considering the above information.All the best,Jaap Verduijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest PowderBlue

After reading and reading and reading it seems as if this may be a driver issue with Nvidia. I think I might have the issue under control using a program called nhancer. I'll keep ya updated because I just can't see how a company can sell a 600 dollar vid card and not give support for it. Nvidia has not been exactly helpful.

Share this post


Link to post
Share on other sites

>Hey Guys,>> Well I updated my system with a K9N-NEO MB, 4 gigs of 3200>ddr2 Ram and a 8800 GTS Vid card.>>When I load up the sim everything works fine. After some time>about 5 to 10 minutes the surrounding scene such as planes and>basically everything is all jagged and my frames go from 25 to>13. I don't know what causes this and I have the latest>drivers and have tried a few older versions as well. Anyhelp>would be appreciated.Hi Jason,I have had problems after installing new nvidia drivers, here is what I do now and I have not had any issues:Here is what I do when I install a new driver. First off download and install Driver Cleaner Pro http://downloads.guru3d.com/download.php?det=745#download then:1. Download and save new driver to desktop.2. Go to Add/Remove Programs and delete old driver.3. Go to Start, Programs, Run and type in msconfig. Go to boot.ini and select


\Robert Hamlisch/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest PowderBlue

Thanks for that I will try it, what post refers to making a new CFG/ Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

>Thanks for that I will try it, what post refers to making a>new CFG/ ThanksHi Jason,Find your FS9.cfg located in C:My DocumentsDocuments and SettingsUsernameApplication DataMicrosoftFS9, copy and paste a backup in your "My Documents" folder and then delete the .cfg file. Start FS9 and redo your settings. At this point I exit FS9 and make whatever changes are necessary in the FS9.cfgAnd that is it. Good luck,


\Robert Hamlisch/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    18%
    $4,700.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...