Sign in to follow this  
JonBuck

Takeoff Runs Start Off-Runway, In The Mud. Can I Reset...

Recommended Posts

When I create a flight at a certain airport in FS9, the aircraft is automaticaly placed in line with the runway, but about 1,000' off to one side, in the mud. I have to taxi back or slew the plane over to the runway to make my takeoff. Is there a way to reset the start position for this particular airport? It only happens at this field, none of the others. Jon

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

BTW, if you (or the AFCAD author) forgets to put a start position circle on the active runway or you renumber a runway and don't renumber the start position circle and it's the active runway, you will be placed at the airport reference point instead of the runway when using the Go To Airport menu.--Tom GibsonCal Classic Propliner Page: http://www.calclassic.comFreeflight Design Shop: http://www.freeflightdesign.comDrop by! ___x_x_(")_x_x___

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks gents, I haven't advanced to AFCAD yet, but I'll keep your advice in mind when I do. Should be soon as I would like to get this little annoyance corrected!! Jon :-wave

Share this post


Link to post
Share on other sites

The approach I've used where new scenery corrects default positions, is to slew to the new/correct location, then Save that flight. When you restart the saved flight, you are "good for go".Alex Reid

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this