Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Sebi_EDDT

Pls help me.. 8800GTS 512MB

Recommended Posts

Hello,Please help me about problem Driver nv4_disp.dll > Bluescreen! I am not sure understand!I test been two time...! Change DDR2 RAM (Corsair 2GB to OCZ 2GB)..! Memtest84 work fine (over 3 hours!) OkayI test been two Time! Change other graphic card.(BFG 8800GTS OC 512MB to ASUS 8800GTS 512MB).! Test been other "World of Subways Berlin Vol.2"Update all Drive.. Intel as ...! see my SysProfil But, i install MSFS 2004 to harddisk, with update 9.1! Test.. work fine! Than install Add On Imagsime KCLT, start.. porcenz 100%, than Stop: nv4_disp.dll Bluescreen! How....? I been install clear..!Sebastian

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hello,Please help me about problem Driver nv4_disp.dll > Bluescreen! I am not sure understand!I test been two time...! Change DDR2 RAM (Corsair 2GB to OCZ 2GB)..! Memtest84 work fine (over 3 hours!) OkayI test been two Time! Change other graphic card.(BFG 8800GTS OC 512MB to ASUS 8800GTS 512MB).! Test been other "World of Subways Berlin Vol.2"Update all Drive.. Intel as ...! see my SysProfil But, i install MSFS 2004 to harddisk, with update 9.1! Test.. work fine! Than install Add On Imagsime KCLT, start.. porcenz 100%, than Stop: nv4_disp.dll Bluescreen! How....? I been install clear..!Sebastian
If I understand correctly, FS9 runs OK all by itself. Only the KCLT addon causes the blue screen.If this is indeed the case, I would run FS9 without the addon for a couple of days to make sure FS9 is stable.Then, and only then, re-install KCLT and test again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
If I understand correctly, FS9 runs OK all by itself. Only the KCLT addon causes the blue screen.If this is indeed the case, I would run FS9 without the addon for a couple of days to make sure FS9 is stable.Then, and only then, re-install KCLT and test again.
I understand, but why..! I can

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi SebastianHere are a couple of references to you error message which may help you: http://byronmiller.typepad.com/byronmiller...d_windows_.html. It could be an nVidia driver issues and removing the driver and reinstalling it may help.Other references: http://forums.nvidia.com/lofiversion/index.php?t31321.html; http://www.pcreview.co.uk/forums/thread-510317.php.Like Bert said this will be a slow painstaking process, but it does sound like a driver issue. Can you go back to a driver that you know worked?RegardsPeterH

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi SebastianHere are a couple of references to you error message which may help you: http://byronmiller.typepad.com/byronmiller...d_windows_.html. It could be an nVidia driver issues and removing the driver and reinstalling it may help.Other references: http://forums.nvidia.com/lofiversion/index.php?t31321.html; http://www.pcreview.co.uk/forums/thread-510317.php.Like Bert said this will be a slow painstaking process, but it does sound like a driver issue. Can you go back to a driver that you know worked?RegardsPeterH
Thanks..! I will try this links! Let me know, to Safe Mode (F8), whiche coice two > Adminatore or my use Id?Sebi

Share this post


Link to post
Share on other sites

SebastianI remove the nVidia driver using add/remove programs (in Vista - Programs).Boot to safe mode and remove the remanants of any nvidia (DISPLAY only) drivers with something like drivercleaner pro (from guru3d).Run CC Cleaner or similar to remove any odd registry items.Reboot and log on as administrator. (I also disable UAC and Windows Defender at this point)Reinstall the driver.Reboot and its usually good to go.RegardsPeterH

Share this post


Link to post
Share on other sites
SebastianI remove the nVidia driver using add/remove programs (in Vista - Programs).Boot to safe mode and remove the remanants of any nvidia (DISPLAY only) drivers with something like drivercleaner pro (from guru3d).Run CC Cleaner or similar to remove any odd registry items.Reboot and log on as administrator. (I also disable UAC and Windows Defender at this point)Reinstall the driver.Reboot and its usually good to go.RegardsPeterH
Hello, again!Well, i install been clean news nvidia (182.08)driver! So, i feel not sure, what should to setting about Nvidia Control Panel or nHancer?Open nHancer, closed Nvidia Control Panel? OrBetter now Nvidia Control Panel than nHancer?What mean..?Sebastian

Share this post


Link to post
Share on other sites

SebastianIf you use nHancer you don't need to set anything in the nvidia control panel. Just make all the settings in nHancer. Links to set nhancer: http://www.simviation.com/cgi-bin/yabb2/Ya...num=1230997707; http://www.simviation.com/cgi-bin/yabb2/Ya...1208959973/4#4; http://www.simviation.com/cgi-bin/yabb2/Ya...=1208959973/6#6 http://www.simviation.com/cgi-bin/yabb2/Ya...num=1209011474; http://forums.simflight.com/viewtopic.php?...47&start=60 and on the simforums.Once set in nHancer you will get the same settings each time you open Windows and FSX.RegardsPeterH

Share this post


Link to post
Share on other sites
SebastianIf you use nHancer you don't need to set anything in the nvidia control panel. Just make all the settings in nHancer. Links to set nhancer: http://www.simviation.com/cgi-bin/yabb2/Ya...num=1230997707; http://www.simviation.com/cgi-bin/yabb2/Ya...1208959973/4#4; http://www.simviation.com/cgi-bin/yabb2/Ya...=1208959973/6#6 http://www.simviation.com/cgi-bin/yabb2/Ya...num=1209011474; http://forums.simflight.com/viewtopic.php?...47&start=60 and on the simforums.Once set in nHancer you will get the same settings each time you open Windows and FSX.RegardsPeterH
Oh, Thanks! No for FSX because FS9 (WinXP Home SP3).I found a links of FS9 Setting nHancer! Fine..Start FS2004 to default Seattle KSEA at Runways! Good work!Start FS2004 to default Seattle KSEA at Gate, good work!Start FS2004 to Imagine Sim Add On KCLT at Runways (RWY36) and drive to Gate, good work!Start FS2004 to Imagine Sim Add On KCLT at Gate A8, bad bluescreen Stop: nv4_disp.dll>Stop: 0x00000008E (0xC0000005, 0xBF17DEED, 0xB630FA58, 0x00000000)>nv4_disp.dll - Adress BF17DEED base at BF019000, DataStamp 499c9aa2So, it was bad for me as news PC! :( :( Not understand!Sebastian

Share this post


Link to post
Share on other sites

SebastianIs this "fault" only happening at KCLT (Imagine Sim) or other airports including those by Imagine Sim. Is it worth contacting Imagine Sim to see if they have a fix?Does it happen with both of your 880GTS cards?RegardsPeterH

Share this post


Link to post
Share on other sites
SebastianIs this "fault" only happening at KCLT (Imagine Sim) or other airports including those by Imagine Sim. Is it worth contacting Imagine Sim to see if they have a fix?Does it happen with both of your 880GTS cards?RegardsPeterH
Hello Peter!I write been to Support ImagineSim, But it write:Jem write:
Hi Sebastian,Thanks for yours email.The most probable cause is a bad location on one of you PC or GFX RAM modules, or secondly a manufacturing fault somewhere on the GFX card. When these faulty areas are loaded with information it often causes the grash to desktop. The reason it happems with some airports and not others is because our airports are often far more detailed and so requite more RAM resources. Our airports run smoothly on thousands of computers so it

Share this post


Link to post
Share on other sites