Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

tinhead59

Rudder control with PMDG 737 NG

Recommended Posts

I have already posted this on the Saitek forum.My Saitek controllers are all working as they should so thanks to Richard!!!Except with PMDG 737 NG Rudder when I open up FS9 and select a flight with the afore mention aircraft an do a walk around I noticed when testing the rudder that it moves in the right directions but immediately returns to to center before I have released the pedal. So the rudder is rendered useless, but with every other aircraft in my hanger it works properly.Has anyone else run into this snag? I have checked the assignments several times learning from past experience and saw no reason for this. Help if you can please? And thanks in advance...............John

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I use the registered FSUIPC for my gameport CH pedals, and they work OK. Have you tried FSUIPC?Cheers, Chris D

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've too noticed this anomaly in the 737NG and I also have the Saitek rudder pedals (which I dont think is relevant though), the animation does appear to jump back to the centre after a certain angle of deflection, but the rudder does appear to actually work as it should both on the ground and in the air i.e. the plane turns on the ground and crabs in the air with rudder input, its just that the visual representation is wrong.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have already posted this on the Saitek forum.My Saitek controllers are all working as they should so thanks to Richard!!!Except with PMDG 737 NG Rudder when I open up FS9 and select a flight with the afore mention aircraft an do a walk around I noticed when testing the rudder that it moves in the right directions but immediately returns to to center before I have released the pedal. So the rudder is rendered useless, but with every other aircraft in my hanger it works properly.Has anyone else run into this snag? I have checked the assignments several times learning from past experience and saw no reason for this. Help if you can please? And thanks in advance...............John
Hi John,Just out of curiosity, have you tried this with the yaw damper switch in both ON and OFF positions?Rgds,Bruno

Share this post


Link to post
Share on other sites