Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Recommended Posts

I'm running ASA B394 in FS9.1 and apart from the problems that are being worked on (cloud popping, wind shifts with PMDG, etc) I am getting good weather depiction *most* of the time.My main grumble is the time it takes to load up. I start it before starting FS and it is several minutes before it is able to provide reports. I noticed that one bottleneck seems to be when it is "parsing line items". It took 2 mins 15 secs to do just this bit of the loading!Any chance you can speed it up, guys?Iain Smith

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hi,ASA does take longer than previous versions due to the amount of data being processed. Also, we cannot speed up things too fast due to timing restraints with FSUIPC. Set High Priority Processes both ways in ASA and see if one way is better than the other. I have also found that having FS minimized can speed things up for me.Thanks,

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have also found that having FS minimized can speed things up for me.
Well Jim, as I said in my post, I start ASA before starting FS so this is not applicable. I'll experiment with the High Priority Processes in ASA.ThanksIain Smith

Share this post


Link to post
Share on other sites
Well Jim, as I said in my post, I start ASA before starting FS so this is not applicable. I'll experiment with the High Priority Processes in ASA.
Tried that but it made no difference at all.Iain Smith

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,See if your anti-virus is active during this process.Thanks,

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,See if your anti-virus is active during this process.Thanks,
Hi Jim, no I always stop my AV from scanning before starting ASA or any FS progs.Iain Smith

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you using a multicore CPU? If so, try assigning ASA to different cores other than Core 0.Vic

Share this post


Link to post
Share on other sites
Are you using a multicore CPU? If so, try assigning ASA to different cores other than Core 0.Vic
Hi Vic. Unfortunately not. I'm hoping to replace/upgrade my box this year. Maybe then this will improve along with other aspects of performance. :( Iain Smith

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,How long is it taking from the start of FS until weather is depicted?Thanks,

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,How long is it taking from the start of FS until weather is depicted?Thanks,
Hi Jim, that's difficult to answer as I start ASA first and get that to the reporting stage, which takes a total of about 4 to 5 minutes, before I start FS. Once FS is running and I'm at a location it's about 30 seconds before weather is depicted. Hope this is clear.Iain Smith

Share this post


Link to post
Share on other sites

HiI have also noticed ASA takes time to complete its initial setup when started before FSX.It keeps switching from primary to secondary server and back again, it did not do this when i first got it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iain,That looks about right.Thanks,

HiI have also noticed ASA takes time to complete its initial setup when started before FSX.It keeps switching from primary to secondary server and back again, it did not do this when i first got it.
Hi,We try to spread out the traffic between the two servers.Thanks,

Share this post


Link to post
Share on other sites