Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Mike_CFII_MEL

Momentary Artifacts While Exterior Panning

Recommended Posts

Hi,Well, my system was running very good after adding the Bufferpools=0 mod. But I've always had a small problem with artifacts momentarily flashing on the screen while panning. I've spent days changing drivers, hundreds of OS/FS restarts and I've come to the conclusion that the drivers were not the problem.I've finally found the culprit on "MY" system, it turned out to be the following tweak.[JOBSCHEDULER]AffinityMask=7At AffinityMask=7 I would see momentary artifacts while panning, I could reproduce this problem at will.I then tried the following[JOBSCHEDULER]AffinityMask=14At AffinityMask=14 I would get at the most one or two artifacts that would momentarily flash on the screen while panning. The artifact problem was greatly reduced.If I remove these two lines from my config file all-together, I do not get any artifacts flashing on the screen while panning.Since this is now fixed, I guess I'll go and upgrade my Nvidia drivers back to 196.34.It worked for me, it may work for you. Well, time to reinstall some drivers.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

[JOBSCHEDULER]AffinityMask=7
Have you tried AffinityMask=12? it's been discussed on several threads.. I did it because my computer (under load) was showing that processors 2 and 3 (the last 2) were the ones running COOLER.. so, a fair assumption was to think that they were the 'least used' on my system, so, having FSX use them seemed like a good idea and the result was really good.I remember, after I tried this for the very first time I googled the string to see who else tried it and a post from Avsim came up (from JohnCli) suggesting very good results after using it. I've been using like for the past 3 months without any problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi *******, I just got the Nvidia drivers 196.34 back in, I'll give 12 a try but 7 is very bad on my system, 14 is better but I still see a couple of artifacts. I'll let you know how it goes.

Have you tried AffinityMask=12? it's been discussed on several threads.. I did it because my computer (under load) was showing that processors 2 and 3 (the last 2) were the ones running COOLER.. so, a fair assumption was to think that they were the 'least used' on my system, so, having FSX use them seemed like a good idea and the result was really good.I remember, after I tried this for the very first time I googled the string to see who else tried it and a post from Avsim came up (from JohnCli) suggesting very good results after using it. I've been using like for the past 3 months without any problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,Well, 12 is just about the same as 14. I can live with one or two artifacts while panning. With af=14 or af=12 I get 22fps with smooth performance at KSEA in the Level-d 767-300. With AF removed from the config, I get 17fps with smooth performance.I'll run AF=12 and keep the 5fps, I don't pan that often where its a big deal. As far as AF=7, my system don't like that one bit.

Share this post


Link to post
Share on other sites