Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

uhecht

Before T/O to the Line problem

Recommended Posts

Hi guys,

 

FS2Crew is really impressive and since it has been released my PMDG is waiting for the next flight.

But I have some problems since a few days.

 

When calling for the "Before T/O checklist to the line" my FO stops when responding "Flaps 1+F".

He calls out "Check the speed"- The speed is managed as well as the heading settings while taxiing to the holding point.

All data are correctly in the FMC- nothing special activated as normal.

 

Is there anything I do completely wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hi guys,

 

FS2Crew is really impressive and since it has been released my PMDG is waiting for the next flight.

But I have some problems since a few days.

 

When calling for the "Before T/O checklist to the line" my FO stops when responding "Flaps 1+F".

He calls out "Check the speed"- The speed is managed as well as the heading settings while taxiing to the holding point.

All data are correctly in the FMC- nothing special activated as normal.

 

Is there anything I do completely wrong?

 

 

You're not using the correct response.

 

Please read the Captain's Flow document.

 

 

Allowed responses for the "Flaps Settings" challenge in the Before Takeoff Checklist to the Line are:

 

CONFIG 1 PLUS F

 

CONFIG 2

 

CONFIG 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

You're not using the correct response.

 

Please read the Captain's Flow document.

 

 

Allowed responses for the "Flaps Settings" challenge in the Before Takeoff Checklist to the Line are:

 

CONFIG 1 PLUS F

 

CONFIG 2

 

CONFIG 3

Hi Byork,

 

thx. I know it could only be a small mistake of my own. Maybe I missed to annouce "Config 1+F" instead of "Flaps 1+F" . Will try it.

Share this post


Link to post
Share on other sites