Sign in to follow this  
Hawkeye4077

Ezdok - Problems when switching views.

Recommended Posts

Any help with this issue would be greatly appreciated!

 

I recently bought Ezdok's camera add-on and have had very little luck with it so far and it is becoming increasigly annoying after spending money on the product.

 

I have re-installed the product several times, I have successfully used the configuration program, deletes all the default keys such as A/S/shift+A etc, assigned them using ezdok studio and still no luck.

 

Now I'm experiencing a problem with camera switching.

 

When I 'click' on the different camera's in the (Ezca studio) all works fine. They float from one to another just as I programmed them to do.

 

Now I bind the A, SHIFT A, S and SHIFT S to them via the Studio setup, and when I press these key's FSX goes nuts... It switches between cams, but not in the way as they do when I use the mouse to click on them in the Studio.

 

There is no floating and FSX uses it's own random camera's so it seems.

 

Please help with this issue if you have had this problem and sorted it out or have any idea what the problem may be. I'm sure you all know how annoying these kinds of problems can be when you just can't seem to sort them out. Thank you very much in advance!:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I had similar problems on mine and it was as a result of FSX not removing the default key setups when it said it was. I found the solution was to assign something else to the key remove it and then assign the ezdok settings. I also found FSX Genius on youtube to be really helpful in setting this up and now my ezdok works flawlessly time after time. some of this video is about the downloading the app so you can skip through a fair bit

https://www.youtube.com/watch?v=uIHbKrrzWDM&list=PL5ROzH49SRwtij2uQBwpx41_RFYq2P46F

 

hope it helps

Brian

Share this post


Link to post
Share on other sites

That still hasn't dome the trick:/ Thank you very much for the advice though and thanks for the video, that will come in handy if I ever get this sorted out!

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you say that pressing "A/S" or "shift A/S" is still using the default FSX cameras then your defaults have not been deleted. Try removing them and not assigning the new ones in Ezdok. if then when pressing "A/S" or "shift A/S" nothing happens then you know you have them deleted properly.

Out of interest what aircraft are you using Ezdok on or is the problem common to all?

I've been using it for about 6 months now and have no issues at all. I did at first but since watching that video and getting my head around the settings I've not looked back...so to speak :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've tried doing that and when I do press A/S the cameras don't move, I presume because they have deleted correctly. When I say that it still seems to be using the dafault views, that isn't quite accurate. They have the default names that fsx always has when I switch, but the cameras are zoomed in at random things and angles around the cockpit.

I'm trying to use the PMDG 777 mostly but I have tried several and had the same results.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm at work at the moment and won't be able to get at my setup until after 8pm UK time but Ill take a look at my settings and see if I can help you more then.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK great I'll check what settings I've got tonight and then either post them on here or get them available for you to download.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay thank you Brian.

 

Vonmar- I'm not at my computer right now but I will when I get home later.

Windows 7

and not thosr particular videos but I have watched several others and I seem to be doing exactly the same as them.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok here are all of my settings ezdok_zpsdf3b8dee.jpg

 

I use a spare hat switch on my joystick up and down on the hat to move between views left and right on the hat to jump from VC to AC views.

 

If I press S/A or shiftS/shiftA on the keyboard it takes me through all the default FSX cameras as it did before I installed Ezdok.

 

If hte keyboard assignments in FSX are not clear then you will get a strange jerky effect as you try to toggle between cameras.

 

I don;t have the PMDG777 only the PMDG737 but this shouldn't make any difference there is a 777 camera set you can grab from frooglesims facebook page.

 

let us know how you get on

Share this post


Link to post
Share on other sites

Delete the ones under Cycle View.

Re-boot PC.

Default flight = AirCreation.

Test again using AirCreation ... not 737 (testing).

 

I also have Saitek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Vaughan, I don't have the problem it's Andyspenoo that's having the issue  :wink: I just posted my settings so he could see what I had

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok,

 

I seen a screenshot and assumed .. wrongly it was OP.

 

I was trying to get him into a "basic" setup to see about ok or not.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Andyspenoo or is it Andy?

 

If you are just trying to operate Ezdok from the keyboard only then it may be worth trying to enter the A/S shiftA/shiftS in the cycle view as opposed to the default view. I only operate ezdok from my joystick and I use the A/S etc for the default views.


Ok,

 

I seen a screenshot and assumed .. wrongly it was OP.

 

I was trying to get him into a "basic" setup to see about ok or not.

No worries  :smile:  I'm not sure where he is in the world so he may be offline now

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, Andy is good:') sorry I want on last night, I had to go out.

I'm back at my computer now and I'm going to try out all of your suggestions abd I'll get back to you! Thank you fir sending me your settings:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay well all of your help has paid off in a way that I didn't expect :') I realised that you had the 1.16 version and I had overlooked this when watching the videos as I presumed the product would still work as version 1.15, how silly of me:P so thank you very much for your help because the screenshots you sent me led me to download 1.16.

 

However, although the views are cycling on the studio when I click A/S, I cannot actually move the camera for some reason. It will only let me zoom in and out, cant turn around/move left/right/up/down and because of that i cannot actually set up any cameras. If you could help with this problem that would be brilliant!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad to get part of it sorted :) to move around on mine I hold the middle mouse button down and then I can move around the cockpit just by moving the mouse 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you read the manual / watched video on setting up cameras and panning views?

 

What steps do you do to set up a new camera? Then maybe it would be possible to isolate the step that is not working.

Share this post


Link to post
Share on other sites

you also move up and down using page up/page down on the keyboard and the up and down arrow keys move back and forth I think (that may be the other way around though)


OK just checked mine and in edit mode (press num 2 you should hear a "ding" every 1 second) you can then move around the cockpit using the arrow keys for left right back and forward or the page up page down keys to move up and down. moving the mouse while in this mode will move your virtual head around and the scroll wheel will adjust the zoom level. once you have the position you like press num2 again and the ding will stop and the view will be saved.

 

as regards the version number I am as you saw on 1.16 I have read that there were problems with 1.17 and so I've stayed away from that Vaughan may have had more luck.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this