Sign in to follow this  
NGXfanatic

mystery zoom in VC

Recommended Posts

I am seeing some very odd behavior in FSX.   I use 0.80 initial zoom in the VC for all aircraft, but for some reason the panel is now zoomed so it appears to be at, say, 120% zoom.   See screenshot below.   As a workaround, I can zoom back to 0.50 to get the same zoom I used as default, but even when I save this setting in the cameras cfg file it still reverts to this over magnification if I change views.   I first thought it was EZdok, but even with Ezdok disabled I get the same behavior.  Also tried rebuilding the fsx.cfg file, but that did not help either.

 

Any ideas?

 

2014-4-5_23-16-7-893_zpsf3a4b4cd.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

 

 


Any ideas?

 

As Ron sort of said you should try setting:

 

[Display]

WideViewAspect=True

 

in your fsx.cfg.

 

WideViewAspect is set to False in a default (rebuilt) fsx.cfg.

 

gb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I don't know how that setting got changed in my fsx.cfg, but that was the culprit.   Man, I was tearing my hair out trying to figure this one out.

 

LOL!

 

Thanks again

Share this post


Link to post
Share on other sites

When I start FSX w/ EZdok installed my FSX config file changes....

 
WideViewAspect=True changes to WideViewAspect=False
 
When I delete EZdok and start FSX the config file does not change so it appears EZdoc is changing the config file from =True to =False.  I am running three screens in surround and need the config file to stay on =True.
 
Any thoughts on why this may be happening and how to fix?
 
Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Funny you should mention that, I was running into some issues with Ezdok recently, and I wonder if that had something to do with messing up that one entry in the cfg file.  Would be a wierd coincidence, but in all the time I have used Ezdok that was the first time I had run into that issue. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this