Sign in to follow this  
onerepublic

2D Cockpit (When clicking Buttons) makes FSX Laggy/Gaggy

Recommended Posts

Hey People,

I was wondering if someone could help me on this problem... When I press/click buttons, it gets laggy/gaggy for 1-2Secs. is this problem known?

This problem is only with the pmdg ngx...

 

Thanks for any help given..

Oh I just found out, that its not no while clicking buttons, even just clicking on the panel somewhere makes it laggy....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hi Claudio

 

I don't have the PMDG, but a quick look around would suggest there's a lot of info out there from people with similar types of problems with the PMDG, and they have quite often found ways to solve them which may help you. 

 

Have you been on the PMDG forum and asked a PMDG person? That would be your best bet.

 

The fact no one answered you here might be because they wondered why you were asking this forum instead of going the PMDG route, or why you hadn't done some research yourself first maybe?

:-)

 

 

Ray

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Ray,

 

thanks alot for your answer :-) In fact, I just got myself a ticket for the PMDG Support... and just wrote them my problem... I hope they understand me, since my english isnt so great...

 

I actually tryed finding some smiliar problems from users, but to be honest I didnt anything which "matches" my problem.....

 

Thanks alot once again

 

Claudio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Claudio ,

 

Did you just purchase this aircraft .. flying it for the first time now?

 

Maybe you could do a quick video of your problem?

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Vaughan,

 

no I purchased this aircraft @ Aerosoft on the 13.06.13... but I had a FS break for around 6-7Months...but nothing on Hardware etc changed, so I cant actually figur this out. I def didnt have the problem when I bought the plane... this is something, which I just realizaed about 1 week ago... Just to make sure, I did a complete reinstall of windows/fsx etc, just to make sure nothing was "hidding" in my system..... but same result

 

Sure I could do a Vid, let me do it right away... I will post the link once its up

 

 

Thanks

 

Claudio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe another pilot here can tell what you are doing ... all I see was the mouse pointer moving around the screen .. like you were about to click on a knob or button.

 

Moving the camer while making the video adds an unwanted motion to the 2D view ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Claudio,

 

Much better ... with audio too.

 

Ok, FPS and pausing issues.

 

What is your OS?

PC specs?

What is your video card and memory.

Which version of Windows?

Which version of FSX?

 

Did you install the service packs for Windows and FSX?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey there,

 

here my System specs. I have Windows 7 Home Preimum 64bits installed with ALL service packs, updates etc. For FSX I have SP1 and SP2 installed..FSX Version is the DELUXE Edition..

 

  • Processor:AMD BE 965
  • Processor Speed:3,4 GhZ
  • RAM:8GB Corsair XMS 3 1333 CL9
  • Video Board Manufacturer:Radeon HD 6800
  • Video Memory:1GB
  • Mother Board:MSI 790fx-gd70

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does this happen with default FSX jets?

 

With other Payware aircraft?

 

Are you using default scenery?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I actually just tryed it on the default 738... the problem is there but not as bad... drops to maybe 20's, but not as often as in the PMDG... Damn this is getting very strange.... Tryed it on the QW BAE and its pretty much the same as on the default... drops sometimes maybe to its 20's etc.. but not as bad as at the PMDG... Currently I just have the default scenery, just to make sure it isnt any "scenery issue" etc..

 

EDIT: Just tryed it a couple of times... indeed it does drop to sometimes below 10FPS with the default 738... :O :o :unsure: :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have basically the same PC but with an Nvidia card ...

 

And, your system was ok back before ...

 

All your Windows Updates on line may not be caught up yet.

Did you do an online Windows Update?

 

 

Do you have the newest video card software / Drivers updated Version installed?

 

Set your FSX Frames/sec to Unlimited and check the 2D cockpit again ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah I might try to change my GFX Card... which one have you got Vaughan? Yep just updated the CARD a few hours ago...

 

I just set the Frames to umlimited.. same thing... they are around 70-80's and they drop then to around 10-20's

 

:-( I think im gonna loose this battle

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have an older card: NVIDIA GeForce GTX 550 Ti 1GB

A much better card could be purchased now.

 

Maybe you have a setting in FSX that is doing this.

Have you set all sliders to minimum etc ... no detail clouds etc ... tried various graphics settings .. anti-aliasing On/Off etc?

 

Might want to try  the FSX forum .. got some good video guys there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm, I might just give it ago with a new card... yep tryed all possible settings, from very low to high etc, nothing helped..... Im checking the internet, but I cant find anything similar t this problem... but as you said, im suspecting a gfx problem too.... maybe ill take the card out and give it a good clean... maybe its just full of dust...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Guys,

 

I found the problem. Its the mouse, when I go over buttons, it wants to change from an arrow into a hand, the problem is that the arrow or the hand is still seethrough, so it cant properly load the arrow or the hand(flickering as users it call) Now people say its because of the panel resoultion... Now i fly/desktop with 1 monitor at 1440x900/32.... in the pmdg panel it says something from 1900? Is thereany way of changing the panel resoultion?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this