Jump to content
Sign in to follow this  
Garciamk3g

Found a fix for the window Transparency problem after conversion :-)

Recommended Posts

Hey guys for those who don't Know there is a fix for the Window's Transparency Problem most of us get after converting a model to work with FS9 from FSX

Removing the Mask from the windows in the Alpha Channel did the trick for me. 

 

Cheers :-) 

 

Do not remove the Alpha (this will cause fs9 to stutter) Simply open the Texture of the Modle in DXT BMP you can see the windows are there but if you look at the Alpha channel it is mask for transparency (FS9 will not render this mask as FSX does so simply send the Alpha channel to Editor and use the Fill tool to change them to white and Presto once the sim Loads your windows will show.


resized_zps9a27bb3b.jpg

 

   Feel free to like my Screen Shot Page (Cheers)   https://www.facebook.com/pages/My-Flight-Simulator-2004-Screenshots/1448105718745013

Share this post


Link to post
Share on other sites

Or you could simply save it as a DXT1 w/o Alpha which will give you the benefit of a much smaller file size.

 

regards,

Joe


The best gift you can give your children is your time.

sigbar.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you sure the textures are DXT1?

 

There is a known stutter issue with DXT3 textures that have an improper Alpha tag.

 

regards,

Joe


The best gift you can give your children is your time.

sigbar.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you sure the textures are DXT1?

 

There is a known stutter issue with DXT3 textures that have an improper Alpha tag.

 

regards,

Joe

Perhaps your correct after checking some of my old backed up zips they are DXT3 Files with missing Alphas :-)


resized_zps9a27bb3b.jpg

 

   Feel free to like my Screen Shot Page (Cheers)   https://www.facebook.com/pages/My-Flight-Simulator-2004-Screenshots/1448105718745013

Share this post


Link to post
Share on other sites

Actually - thanks for the tip regarding DXT1. I've been checking alphas religiously on the DXT3 stuff for ages and have still had stutters - but converting all those to DXT3 has seemingly solved the stutter problem. Of course, it's only been a couple hours, so results might be misleading at the moment...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
×
×
  • Create New...