Sign in to follow this  
Charles Farley

Route will not display in LNAV if I load a saved route - J41

Recommended Posts

I could not find in anything in search for this problem in search.  If I enter the route directly into the fmc by inputting each way point everything works fine.  But if I save this route and load it in a new flight, even after restarting FSX, the flight plan shows up fine in the fmc but no route is displayed in the LNAV screen.  I have re-installed the airplane but no help.  Is this a bug or is there something I am missing?

Thanks,

Tony P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Tony, full names here please.

 

Not a bug that I know of... make sure you have the ND in LNAV mode and that your flight plan contains both origin and destination.  It's been awile since I flew this beauty but do recall that the FMS is not as intuitive as modern ones due to it's vintage. It's quite an early piece of automation. Keep checking your original flightplan against the retrieved one, you'll find the quirk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I could not find in anything in search for this problem in search.  If I enter the route directly into the fmc by inputting each way point everything works fine.  But if I save this route and load it in a new flight, even after restarting FSX, the flight plan shows up fine in the fmc but no route is displayed in the LNAV screen.  I have re-installed the airplane but no help.  Is this a bug or is there something I am missing?

Thanks,

Tony P

To get the route you loaded to display on the map you need to go to the NAV page and select the first leg. It should already show AUTO, just hit enter a couple of time until the from and to fields are filled in correctly. Then the map should show the route.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


just hit enter a couple of time until the from and to fields are filled in correctly.

 

Thanks Kevin! My poor memory, I knew it had something to do with the TO/FM but now I remember that quirk. I had a lot of fun with this product and need to install it on my new build and get some winter flying KDEN-KASE. Fun!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks to both of you for the help.  Kevin your suggestion solved the problem.  I did not think that selecting the first leg in the NAV page was necessary to make the route display but it is required.

Tony Petrowsky

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this