Sign in to follow this  
TerryT

Post Dx10 Fixer - Order ID: STE150129-7198-86770

Recommended Posts

Hi again folks,

 

I bought and installed DX10 Fixer.  Everything sure looks good :)

In CCC Catalyst Control Center setup a FSX profile where AA is overide application settings. AA samples at 4eQ, and AA supersampling. (As per chapter 6 of the docs)

I have set up the FSX display settings as per chapter 5 of the docs. (Filtering Anisotropic and Anti Aliasing ticked)

 

I wonder if you could cast an eye on my FSX.cfg (Below) and tell me if there is anything in it I don't need or should not have.

 

I run a A10 CPU and a R9 200 Series GPU rig.  My FSX.cfg may contain things I may not need now as I tweaked it in the past.

(Removed all the irrelivent stuff for posting it here. Saving space)

 

[GRAPHICS]
SHADER_CACHE_PRIMED_10=1693500672
SHADER_CACHE_PRIMED=1693500672
D3D10=1
MultiSamplesPerPixel=8
TEXTURE_MAX_LOAD=1024
NUM_LIGHTS=8
AIRCRAFT_SHADOWS=0
AIRCRAFT_REFLECTIONS=1
COCKPIT_HIGH_LOD=1
LANDING_LIGHTS=1
AC_SELF_SHADOW=1
EFFECTS_QUALITY=2
GROUND_SHADOWS=0
TEXTURE_QUALITY=3
IMAGE_QUALITY=0
See_Self=1
Text_Scroll=0
HIGHMEMFIX=1
ForceFullScreenVSync=1
ForceWindowedVSync=1
ALLOW_SHADER_30=1
MultiSampleQuality=0

[bUFFERPOOLS]
UsePools=0
// Poolsize=0 *Disabled atm*
// RejectThreshold=131072

[Display]
ChangeTime=4.000000
TransitionTime=4.000000
ActiveWindowTitleTextColor=255,255,255
ActiveWindowTitleBackGroundColor=0,28,140,64
NonActiveWindowTitleTextColor=255,255,255
NonActiveWindowTitleBackGroundColor=24,33,87,64
InfoUpperRightTextColor=255,0,0
InfoUpperRightBackGroundColor=0,0,0,0
InfoLowerLeftTextColor=255,255,255
InfoLowerLeftBackGroundColor=255,0,0,128
InfoLowerRightTextColor=255,255,255
InfoLowerRightBackGroundColor=255,0,0,128
InfoBrakesEnable=True
InfoParkingBrakesEnable=True
InfoPauseEnable=True
InfoSlewEnable=True
InfoStallEnable=True
InfoOverspeedEnable=True
BLOOM_EFFECTS=0
SKINNED_ANIMATIONS=1
TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=120
// Was set at TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=40
UPPER_FRAMERATE_LIMIT=0
WideViewAspect=True
// Dont think this is needed TextureMaxLoad=30
// UPPER_FRAMERATE_LIMIT=20

[Main]
DisablePreload=1
User Objects=Airplane, Helicopter
SimObjectPaths.0=SimObjects\Airplanes
SimObjectPaths.1=SimObjects\Rotorcraft
SimObjectPaths.2=SimObjects\GroundVehicles
SimObjectPaths.3=SimObjects\Boats
SimObjectPaths.4=SimObjects\Animals
SimObjectPaths.5=SimObjects\Misc
ProcSpeed=7532
PerfBucket=7
Maximized=2
Location=453,491,1493,1269,\\.\DISPLAY1
HideMenuNormal=0
HideMenuFullscreen=1
FIBER_FRAME_TIME_FRACTION=0.20

[Weather]
WindshieldPrecipitationEffects=1
MinGustTime=10
MaxGustTime=500
MinGustRampSpeed=1
MaxGustRampSpeed=200
MinVarTime=5
MaxVarTime=50
MinVarRampSpeed=10
MaxVarRampSpeed=75
TurbulenceScale=1.000000
WeatherServerAddress=fs2k.zone.com
WeatherServerPort=80
WeatherGraphDataInDialog=0
AdjustForMagVarInDialog=1
DynamicWeather=0
DownloadWindsAloft=0
DisableTurbulence=0
CLOUD_DRAW_DISTANCE=3
DETAILED_CLOUDS=1
CLOUD_COVERAGE_DENSITY=7
THERMAL_VISUALS=0

[DISPLAY.Device.AMD Radeon R9 200 Series.0]
Mode=1920x1080x32
AntiAlias=1
Anisotropic=1

[sCENERY]
LENSFLARE=1
DAWN_DUSK_SMOOTHING=1
IMAGE_COMPLEXITY=4
SmallPartRejectRadius=1
[TrafficManager]
AirlineDensity=33
GADensity=41
FreewayDensity=25
ShipsAndFerriesDensity=22
LeisureBoatsDensity=20
IFROnly=0
AIRPORT_SCENERY_DENSITY=2

[TERRAIN]
LOD_RADIUS=4.500000
MESH_COMPLEXITY=100
MESH_RESOLUTION=24
TEXTURE_RESOLUTION=29
AUTOGEN_DENSITY=3
DETAIL_TEXTURE=1
WATER_EFFECTS=5
TERRAIN_MAX_AUTOGEN_TREES_PER_CELL=4376
// This was set at TERRAIN_MAX_AUTOGEN_TREES_PER_CELL=4500
TERRAIN_MAX_AUTOGEN_BUILDINGS_PER_CELL=2800
// This was set at TERRAIN_MAX_AUTOGEN_BUILDINGS_PER_CELL=3000
SWAP_WAIT_TIMEOUT=2

[Misc]
Com_Rate=7

[JOBSCHEDULER]
AffinityMask=14

[FSDREAMTEAM]
AntiPopUp=1
ViewOptimization=0
AltitudeCull=1
GroundTraffic=1

[AccelerationPack]
ControlsFirstRun=0
HomePageFirstRun=0

[MULTIPLAYER]
condAccoutPassword=0
VoiceVolume=-0.000000
 

If there is anything in there I no longer need please could you advise and I shall remove it.

 

Could you also briefly advise me if everything seems to look ok.

 

Thank you for your help.

 

Terry

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I have just landed at Seattle International in bad fog and low cloud and at a guess my framerate had fallen to around 10-15.

I was getting the jerky movement rather than smooth and it was very noticable.

Everything looked to be right though. No artifacts, or tearing etc.

 

Any advice please on that problem, or the FSX.cfg above ?

 

Terry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this