Sign in to follow this  
klimpen

P3D v3 doesn`t startup

Recommended Posts

Hello friends,once P3Dv3 finished its installation ok, i tried many times to run it but it closes during the startup;I only can see "loading scenery objects" and then something like

"traffic control" then it`s closed.

My system is as follows Intel 4790k,GTX 780 sc,and win7 64.

I use to have  P3D v2.5 and I uninstalled it.

I have the latest nvidia driver 355.98 and run P3D as admin.

Thanks for support!!!

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Try to deactivate the trafficaircraft.bgl in the scenery/world/scenery directory.

 

I had the same issue and that helped.

 

Carsten

Share this post


Link to post

I had this happen to me last night. Look in the Event Viewer>Custom Views>Administrative Events to see if you had an Event 1000 for P3D. It should show the faulting module. For me it turned out to be RAASPRO.dll that was loading in the dll.xml. I edited the dll.xml with notepad and changed false to true.  If you are not familiar on editing the dll.xml, see the AVSIM CTD Guide for P3D (see link in my signature), page 2.  RAASPRO.dll is installed with the PMDG aircraft and I got a notice while starting up that the module needed to be updated.  As far as I know, this has not been updated yet by FSCrew.

 

Best regards,

Share this post


Link to post

The only way to bypass this situation is to start the sim with a previous flight saved from P3DV2 or even V3. 

Regards, Nestor

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this