Sign in to follow this  
Reggie025

Problem With Standby Radio Frequency

Recommended Posts

I'm having a problem with the standby nav/comm frequencies. Instead of ending in "0", the standby frequency ends in "1" and is unusable for tuning, switching to primary, etc. I'm using FSX Acceleration with Windows 10. Any help appreciated.

 

Reggie

270@22 from KNPA

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I've had this happen before during some gauge programming where I had fouled up and ended up in a situation like yours. IIRC what I did was to save the flight then -

 

- Open the previous saved .FLT file (\My Documents\Flight Simulator X Files) with a plain text editor (notepad etc..) 

- Go down about 2/3 rds the way and find the [Avionics.0] section

- Replaced the fouled entries with valid frequencies (Comms have 3 digits after decimal point, Navs have 2)

- Save the file

- Reload the flight in FSX, should be fixed. FSX can stay open during the procedure.

 

Most avionics use the increase/decrease commands where it inc/dec at a fixed value. Once the freq is fouled it stays fouled.

 

Good luck. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this