Sign in to follow this  
777

Strange Blue squares on all lights?

Recommended Posts

 As the topic title suggests , after firing up the sim and flying I get blue squares over ALL the exterior lights on the aircraft. On top of that when I go to the Operations Centre to repair the livery, Its as if I still need to purchase the 777 for P3D, which I obviously have. Was working fine before????.

 

777error.png?dl=0

 

777error2.png?dl=0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

 

 


As the topic title suggests , after firing up the sim and flying I get blue squares over ALL the exterior lights on the aircraft.

 

Download a fresh copy of the installer. Uninstall the old version. Reinstall the version you just downloaded.

 

 

 


On top of that when I go to the Operations Centre to repair the livery,

 

Wouldn't have helped. The livery doesn't drive the lights. The model does.

 

 

 


Was working fine before????.

 

Then something messed your registry up. Install anything lately that might somehow adjust the P3D registry entry? Migration tool, etc?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Download a fresh copy of the installer. Uninstall the old version. Reinstall the version you just downloaded.

 

 

 

 

Wouldn't have helped. The livery doesn't drive the lights. The model does.

 

 

 

 

Then something messed your registry up. Install anything lately that might somehow adjust the P3D registry entry? Migration tool, etc?

 

 Ok I will re-install. thanks for the help, and not touched a thing in regards to installation of anything into P3D. Thanks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Ok I will re-install. thanks for the help, and not touched a thing in regards to installation of anything into P3D. Thanks :)

 

Reinstall, but again, be sure you download a new copy of the installer from your account.

 

You have 4 notifications at the top of the Ops Center. What is it notifying you about?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reinstall, but again, be sure you download a new copy of the installer from your account.

 

You have 4 notifications at the top of the Ops Center. What is it notifying you about?

I have a saved version of the latest installer that ok to use?. The notifications are to update the FSX versions of the 777/773. I don't use FSX anymore so no point updating.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


I have a saved version of the latest installer that ok to use?

 

No. If that installer is the one you used for the aircraft that's currently installed, then it will likely give you the same result.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No. If that installer is the one you used for the aircraft that's currently installed, then it will likely give you the same result.

Downloading now...will report back. Thanks once again Kyle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Downloading now...will report back. Thanks once again Kyle.

 

Welcome - let us know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome - let us know.

 

 Another problem, downloaded the installer and now the installer says it cannot find P3D.exe.  I have checked the registry and it points to the place I have installed it . I have never moved the installation of P3D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Another problem, downloaded the installer and now the installer says it cannot find P3D.exe.  I have checked the registry and it points to the place I have installed it . I have never moved the installation of P3D.

 

Do you have the Migration Tool installed?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have the Migration Tool installed?

Its ok I fixed an entry in the P3D registry location that pointed to something else, Installer works, installed fired, up the sim. lights issue is fixed :).....However the Operations Centre issue still exists as per the picture??? EDIT copied the texture files etc from my FSX installation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Its ok I fixed an entry in the P3D registry location that pointed to something else, Installer works, installed fired, up the sim. lights issue is fixed :).....However the Operations Centre issue still exists as per the picture??? Is there any way to extract the files from a .ptp extension so I can add liveries manually ?

 

You didn't exactly answer my last question, which is actually extremely important. I asked it for a reason  :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

You didn't exactly answer my last question, which is actually extremely important. I asked it for a reason  :wink:

Have it installed, barely used it. Only use it for Shade. Havent used it in months

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have it installed, barely used it. Only use it for Shade. Havent used it in months

 

Removing it should fix your issues with the Ops Center. With the NGX, you can actually change a setting to have it ignore the NGX, but that doesn't exist for the 777 and OC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Removing it should fix your issues with the Ops Center. With the NGX, you can actually change a setting to have it ignore the NGX, but that doesn't exist for the 777 and OC.

Uninstalled, still the same issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uninstalled, still the same issue.

 

Ensure that the registry has been repaired.

 

Then, go into the folder for the Operations Center and remove everything from that folder with the exception of the Operations Center Updater. Run the Updater. Report back.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensure that the registry has been repaired.

 

Then, go into the folder for the Operations Center and remove everything from that folder with the exception of the Operations Center Updater. Run the Updater. Report back.

Sorry to be a pain, but, done all the above and the issue remains.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry to be a pain, but, done all the above and the issue remains.

 

Sounds like the registry is still somehow damaged. That or some other program on your computer is interfering (less likely).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like the registry is still somehow damaged. That or some other program on your computer is interfering (less likely).

In the Registry, I'm running P3D v 2.5, yet have a folder for P3D V3???..Shall I just delete the reg entry for V3, as im not running V3 ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the Registry, I'm running P3D v 2.5, yet have a folder for P3D V3???..Shall I just delete the reg entry for V3, as im not running V3 ?

 

Probably an entry left behind by the migration tool. If you don't have it, then you should be fine deleting it, but standard disclaimer applies: adding/changing/deleting things in the registry can cause all sorts of issues, so do be careful to ensure that you don't also delete any other folders when deleting an entry.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probably an entry left behind by the migration tool. If you don't have it, then you should be fine deleting it, but standard disclaimer applies: adding/changing/deleting things in the registry can cause all sorts of issues, so do be careful to ensure that you don't also delete any other folders when deleting an entry.

 

 SOLVED :)

 

I deleted the folders,from the registry for P3D V3 and oddly had one for P3D V1... Seems the Operations Centre was trying to read from the registry but had multiple P3D folders and didn't know which registry value to read from. Odd as I have never had P3D V1 or V3, and everything was working fine up until the lights issue. Anyhow Thank you very much Kyle for your assistance, very helpful each step of the way. I can carry on enjoying this bird.  Thanks one again Kyle. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this