Sign in to follow this  
JYW

"Skid Dry" sound keeps restoring... arrrgh!

Recommended Posts

Hi,

 

Can anyone help with this frustrating problem that has been driving me mad for weeks?

 

Like most people, I really don't like the "Skid_Dry" sound in X-Plane, so I downloaded an alternative (silent) file for it, and replaced the file in the correct location (X-Plane 10/Resouces/Sounds/Contact).

 

As soon as I start X-Plane 10, I still hear the "Skid Dry" sound, and when I close it and go back to the above folder, the original Skid Dry sound has somehow been restored!

 

I am using the Steam version of XP10.   I tried it with Steam in "offline" mode in case it was restoring the file on launch - no good.

 

No matter what I do to that Skid Dry sound file, when I launch XP10 it's back!!

 

Any pointers folks?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Try making the file readonly (Right-click and properties). That way, nothing can overwrite it. Hopefully XP won't throw an error, but if it does you can just remove the readonly again

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try making the file readonly (Right-click and properties). That way, nothing can overwrite it. Hopefully XP won't throw an error, but if it does you can just remove the readonly again

 

Thanks Tony - I'll try that now.    Just tried attempt #53  (turning of XP10 updates) and it still got overwritten to the original.   Bizarre!

Share this post


Link to post
Share on other sites

It doesn't make sense why that's happening, it sounds like Steam is doing something upon start up and replacing the file. On the non-steam version (on mine at least), I did the skid sound fix when I first installed it, and it's never disappeared. Let us know how you get on

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your plan worked!!!

 

I think you're right that this was related to Steam and it's caching of local files (or something along those lines).  Anyway, marked the file as read only, fired up X-Plane, no errors thrown, no dastardly Skid_Dry sound!

 

Thanks so much Tony - this one has been torturing me for days,

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this