Sign in to follow this  
TylerKocon

P3D Crashes to Desktop with No Fatal Eorror

Recommended Posts

Hey guys, 

 

I hadn't played P3D in a while and decided to start it up last week. I kept trying to open it "Run as Administrator" and the splashscreen would load but all of a sudden it goes away and closes with no error message. If i open while viewing task manager, i watch the program disappear. No error message or anything, 

 

https://gyazo.com/3e7ec6b5e285aad0da126954eb7476e4

 

So I did a complete uninstall (Deleted the appdata files, the files in documents, and the registry files) then reintalled P3d two times and it still keeps crashing. I even tried making a new user and installing it on that user but it STILL crashes with no error message. 

 

I know there could be many thigs wrong, so if you guys have any ideas on what it could be to try help me narrow this down it would be GREATLY appriciated!!

 

Thanks

Tyler

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

A couple of things to try, just in case. Do you use FSDT airports? Make sure you install the latest Addon manager if you do. Also, update FSUIPC with the latest if you use that.

Share this post


Link to post

Midnight,

 

I had a ton of different FSDT airport installed however I uninstalled them along with the coutatl. The sim hasn't even ran long enough to generate the default shader files. The picture bellow shows my appdata local file

 

https://gyazo.com/76ed925a5749a683b1e5e01493b0094e

 

Here is a picture of my directory, I havnt installed anything but P3D. Also not, when I initially installed P3D and this problem began, it was installed on my C drive, I now have installed it on a different SSD.

 

https://gyazo.com/6fde7a3e6bbd81596f53977563e191aa

 

 

Thanks!!

Share this post


Link to post

Hello Tyler,

 

You currently only have the Client Installed, You are missing the Content and Scenery components in your Core prepar3D folder. You should have 17 Default Yellow folders with a Fresh Install of PreparD v3, 6 for Client, 11 for Content and 1 for Sceney

 

Run the Content and Scenery Components individually

 

Click the link below

 

http://www.prepar3d.com/forum/viewtopic.php?f=6322&t=122917#p148794

Share this post


Link to post

Hello Tyler,

 

You currently only have the Client Installed, You are missing the Content and Scenery components in your core prepar3D folder. You should have 17 Default yellow folders.

 

So how to I get those installed? I ran the P3D Installer and it said Installation complete. Here bellow is the apps page in the control panel.

 

https://gyazo.com/8f2a6c86492e0c973006ee70b2795432

 

Also, Elaine, when I uninstalled P3D this morning, I followed you method and deleted everything including the reg entries. Any other ideas? 

 

Thanks!!

Share this post


Link to post

This has happened to me before, It's not unusual

 

Click the link above, Go to your Prepar3D download folder and follow the steps in the link in that order.

 

You can also run the Client Installer again, it may give you an Option to Repair, Just click repair, when finished proceed to Content and Sceney.

 

When completed, Go back to your Core Prepar3D folder and insure you have 17 Default Yellow folders

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this