Sign in to follow this  
Breene

xp11 hung start on "Will initialize plugins"

Recommended Posts

Before I have to attempt reinstalling everything, anybody have any ideas why launching XP11 hangs at the first step "Will initialize plugins." ?

i have no addons :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

You do not have to install everything, just do the following:

  • Open the X-Plane installation directory
  • Go to the Output folder / the Preferences folder.
  • Delete all the files inside the /Preferences folder
  • Restart X-Plane

That may take care of the problem.

If that does not help, try running the installer/update again, there may be a file missing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, CarlosF said:

You do not have to install everything, just do the following:

  • Open the X-Plane installation directory
  • Go to the Output folder / the Preferences folder.
  • Delete all the files inside the /Preferences folder
  • Restart X-Plane

That may take care of the problem.

If that does not help, try running the installer/update again, there may be a file missing.

thanks!!!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have also just brought up Task Manager, and then highlighted XP11 which will show as 'not responding', and close it.  Just start up XP 11 again, and most times you will sail right past the ini plug-ins and onto eventually, your chosen airfield. This with no deletion of files. I have had a few times where you get hung up at the plug-in ini routine, and by just shutting down and restarting XP11, has corrected the situation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this