Tyler K

Unable to use Custom Speech Training Under Windows 10

Recommended Posts

The topic title says it all: I'm not able to use the custom speech training. Using the latest version of MCE (2.7.0.6), Windows 10 64-bit. When I choose my training script, then hit Start, then Next in the speech training window, I get a Speech Training error saying that my recognition language isn't set to the English US recognizer, even though I know it is. Any help would be appreciated.

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

10 hours ago, Tyler K said:

The topic title says it all: I'm not able to use the custom speech training. Using the latest version of MCE (2.7.0.6), Windows 10 64-bit. When I choose my training script, then hit Start, then Next in the speech training window, I get a Speech Training error saying that my recognition language isn't set to the English US recognizer, even though I know it is. Any help would be appreciated.

 

Thanks!

Is it just the "custom training" or any speech training?

Could you post a screenshot of the error message or its content?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 26.5.2017 at 1:40 AM, Tyler K said:

Using the latest version of MCE (2.7.0.6), Windows 10 64-bit. When I choose my training script, then hit Start, then Next in the speech training window, I get a Speech Training error saying that my recognition language isn't set to the English US recognizer

I have exactly the same problem (Windows 10 64-bit and latest MCE (2.7.2.6) !

Speech recognition packet installed by MCE is 'US-english' and my OS-language is 'german'.

Maybe i'm doing something wrong , but it seems  the speech training with this language combination is not really possible ?!

 

greetings

Gerolamo

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, ggerolamo said:

I have exactly the same problem (Windows 10 64-bit and latest MCE (2.7.2.6) !

Speech recognition packet installed by MCE is 'US-english' and my OS-language is 'german'.

Maybe i'm doing something wrong , but it seems  the speech training with this language combination is not really possible ?!

 

greetings

Gerolamo

 

 

 

MCE doesn't install the speech engine. 

It's all managed by Windows.

I believe by design Windows won't let you train an English speech engine while your system locale is in another language, because there could be say a German speech recognition engine tied to that.

Temporarily switch your regional settings to "united States". Eventually restart your system.

Perform speech training using MCE provided tool.

Start->Multi Crew Experience->Speech training.

If you wish, go back to German regional settings.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, i know - temporary switching to  "united States" and restarting system works so far...

 

I thought there might be a solution without changing and restarting the system.... ;-)

 

Nevertheless, many thanks for your quick reply !

 

greetings

Gerolamo

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now