Zimmerbz

Siren / Alarm?

Recommended Posts

Every time I don't start from cold and dark, after a few minutes in I get some sort of rapid alarm that goes off.  I thought it was electrical or part of the APU but I had ground power on and the APU running.  This happened when I changed the panel state from cold and dark to the state that would be if the plane was on its second or third leg of the day.  Any idea what this could be from and how to stop it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

On 8/19/2017 at 10:02 AM, Zimmerbz said:

Every time I don't start from cold and dark, after a few minutes in I get some sort of rapid alarm that goes off.  I thought it was electrical or part of the APU but I had ground power on and the APU running.  This happened when I changed the panel state from cold and dark to the state that would be if the plane was on its second or third leg of the day.  Any idea what this could be from and how to stop it?

Perhaps a power source alarm. Make sure the GPU or APU is actually connected. Sounds like you may have the GPU avail light, or the APU running, but neither of them actually selected.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now