eddywinch82

NL2000 Scenery Package Smoke Not Displaying Properly

Recommended Posts

Hi there,

I have a problem with Smoke from Factory and Power Station Chimneys, with the NL2000 Scenery Package in FSX.

The smoke Spokes out like Searchlights from the Chimney, rather than rising as it should from the top of the Chimnies, every single factory chimney near Rotterdam this happens for.

What should I look for and change in the relevent .fx Files, i.e. Settings and numerical Values etc ?

Here is one of the problem files :-

[Library Effect]
Lifetime=5
Version=2.00
Damage=0
Priority=0
Display name = NL2000, Johan Caljé, smoke (c) 2002

[Properties]
Cockpit=1
VirtualCockpit=1
Spot=1
Tower=1
Map=1

[Emitter.0]
Lifetime=0.00, 0.00
Delay=0.00, 0.00
Bounce=0.00
Rate=10.00, 20.00
X Emitter Velocity=0.00, 0.00
Y Emitter Velocity=0.00, 0.00
Z Emitter Velocity=0.00, 0.00
Drag= 0 , 0
X Particle Velocity=00.00, 00.00
Y Particle Velocity=10.00, 20.00
Z Particle Velocity=00.00, 00.00
X Rotation=0.00, 0.00
Y Rotation=-0.00, 0.00
Z Rotation=0.00, 0.00
X Offset=00.00, 0.00
Y Offset=0.00, 0.00
Z Offset=0.00, 0.00
Pitch=0.00, 0.00
Bank=0.00, 0.00
Heading=0.00, 0.00

[Particle.0]
Lifetime=01.00,8.00
Type=19
X Scale=2.0,3.00
Y Scale=2000.0, 3000.00
Z Scale=2.0, 3.00
X Scale Rate=0.3, 0.40
Y Scale Rate=0.3, 0.40
Z Scale Rate=0.3, 0.40
Drag=-3.00, -0.98
Color Rate=0.20, 0.70
X Offset=-1.00, 1.00
Y Offset=-1.00, 1.00
Z Offset= -1, 1
Fade In=0.00, 0.00
Fade Out=0.10, 0.40
Rotation=-20.00, 20.00
Face=1, 1, 1
Shade=1

[ParticleAttributes.0]
Blend Mode=1
Texture=fx_1.bmp
Bounce=0.00
Color Start=110, 110, 100, 250
Color End=150, 150, 140, 250
Jitter Distance=0
Jitter Time=0
TempK=114.00
TempRate=-0.01
uv1=0.00, 0.50
uv2=0.50, 1.00
X Scale Goal=1000.00
Y Scale Goal=1000.00
Z Scale Goal=14.00
Extrude Length=0.00
Extrude Pitch Max=0.00
Extrude Heading Max=0.00

Any help would be much appreciated

Regards

Eddie Winch

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I suggest grabbing FXEditor from https://www.scenerydesign.org/development-releases/ and take a look at the effect in this application. If it looks good in FXEditor, then there might be a problem in the sim, such as using DX10 fixer but forgetting to run the configurator after installing scenery so the effects were not converted.

It's also possible there's a problem with your fx_1.bmp, such as it being modified or deleted.

Documentation of fx files is here: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc526969.aspx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi fshobby,

Yes I checked the files out, in FXEditor last night. I found the 2 problem .fx Files, I used one of the okay Chimney Smoke .fx Files and I copied and renamed it, to what the problem one was, and the problem is now sorted.

Also for the other problem one, the NL2000_flare.fx File, which is the flame from Oil Refinery Towers, I did the same thing as the first problem File, and it worked OK. This time using an Oil Rig Flame .fx File, a default one in FSX. Do you know of any proper Oil Refinery Flame "Flare" .fx Files, I could use as an alternative, from the internet for the NL2000 Scenery in FSX ? Many thanks for your initial reply.

Regards

Eddie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now