Rob Ainscough

something unexpected occured .. error in build 0.4.145 beta

Recommended Posts

Hi Keven,

I got this error today after CP updated.  Unfortunately it doesn't permit CP to continue.

Things that changed in my system, my XBOX controller is plugged into a different USB port.  My audio hardware changed (it's now External USB 3.0 PreSonus 192 audio interface).

 

Exception: 
Index was out of range. Must be non-negative and less than the size of the collection.
Parameter name: index

Cheers Rob

 

 

CPerror1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Getting the same thing and nothing changed from yesterday which worked for the flight. Cant change the test releases back to a more stable version either. it just closes. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just seen this, same here. Nothing has changed on my system since my last successful flight last evening.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rolled back the last update, thanks for the report guys!

something that would help me is if you could send me a Report file to the address mentioned at the top of the Report file.

thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Keven,

The CP "log file" or is the "report file" something different?

Cheers, Rob.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Rob Ainscough said:

The CP "log file" or is the "report file" something different?

Yes, a log is the result of a crash and a report file is generated from the Preferences. While they contain similar data, the report file contains a lot more information about the behavior and environment of CP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Keven,

This error returned today in build 0.4.157 ... it appears to be related to connectivity.  I got the error with a spinning circle in the upper left corner ... the circle never switched to a solid aircraft icon which I assume means a connection was not established.

I was going to upload the report log, but it contains personal information so best not.  A clue in that log is the following line:

"Couldn't get remote UriHandler object."

Cheers, Rob.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Rob,

I have had a look at your log and found the issue. It will be pushed in the next update.

When Chaseplane received a Timeout from one of the server requests it crashed

Thanks for the report!

Regards,
Keven

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now