Howiefly13

Correct wind not displaying on the map (resolved)

Recommended Posts

Hi Jean-Luc.

I am using Xenviro and the correct wind is not updating or displaying on the 750 map.  The wind stays at 0 mph.

Here are my logs:

18/09/22 00:47:12.700 08564 -    ] # win.xpl version 2.5.6.0
18/09/22 00:47:12.699 08564 INFO ] 

18/09/22 00:47:14.656 08564 -    ] # rxpGtnSim64.dll version 2.5.6.0
18/09/22 00:47:14.655 08564 INFO ] 
18/09/22 00:47:47.303 13632 INFO ] 
18/09/22 00:58:20.582 02904 INFO ] 

Thanks,

Howard

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hi,

Is Shadin Air Data source enabled or not?

What does X-Plane 'wind' datarefs report?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, shadin air data is enabled.

Sorry, I cannot attach the datarefs file.

 

Edited by Howiefly13

Share this post


Link to post
Share on other sites
59 minutes ago, Howiefly13 said:

Sorry, I cannot attach the datarefs file.

There is no such file. Just open Plugin | Dataref Editor and look up:

"sim/cockpit2/gauges/indicators/wind_heading_deg_mag"
"sim/cockpit2/gauges/indicators/wind_speed_kts"

Do they report any wind or not?

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is what is reported:

Copilot
sim/cockpit2/gauges/indicators/wind_heading_deg_mag    float    n    degrees_magnetic    Wind direction currently acting on the plane, in degrees magnetic.
sim/cockpit2/gauges/indicators/wind_speed_kts    float    n    knots    Wind speed currently acting on the plane, in knots true.
sim/cockpit2/gauges/indicators/suction_1_ratio    float    n    ratio    Vacuum system 1 suction as ratio of max available in plane.
sim/cockpit2/gauges/indicators/suction_2_ratio    float    n    ratio    Vacuum system 2 suction as ratio of max available in plane.
sim/cockpit2/gauges/indicators/total_energy_fpm    float    n    feet/minute    Total energy in feet/minute
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is perfectly safe and easy: download the plugin, copy the plugin, run X-Plane.

Make sure to download from the official link (my first link above), then review the video along with the explanations in the first link.

This is a powerful tool for X-Plane users and developers alike, and this helps a lot for support too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jean-Luc.  I apologize for all the confusion.  I just found out that the problem was a result of XEnviro changing their servers, which required a new download.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm glad you've found it!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now