Recommended Posts

Hi,

I have a problem with throttle lever engine # 3 on the B747-800. While all levers are in idle, # 3 lever moves to about 50% and stays there. I can NOT get it back to idle.

I am using a Saitek X52 Pro HOTAS in P3Dv4. I am NOT using FSUIPC for throttle axis control.

https://www.flickr.com/photos/141330124@N05/shares/56sY56

The same problem in the B747-400!

Thanks for help

Edited by Juergen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

4 hours ago, Juergen said:

The same problem in the B747-400!

Willing to bet that you'll have this same problem in any plane with more than two engines.

Check your axis assignments for an errant 3rd engine axis. If it sets itself right to 50%, look for one of the rotary knobs on the throttles to be it - they have a center detent that you're probably leaving it in.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyle,

You won, I buy the drinks next time I see you.

Exactly as you stated, there was an erroneous "ENGINE 3 Axis", which I deleted and the throttles are rock solid.

Thanks for help and quick response

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Juergen said:

Thanks for help and quick response

Welcome!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now