F737NG

P4AO Addon Configuration Backup backup not working

Recommended Posts

Hi Oliver,

I'm trying to create a backup for my scenery in v1.39 b06 (also tried in v1.38 b11) of P4AO.
Every time I click on the button, it generates an empty zip folder. No scenery data has been saved.

I've tried saving the backup folder in several different locations, on different drives, P4AO is run as administrator, P4AO is white-listed on Anti Virus program. Can you suggest what is causing me to have this problem please?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

33 minutes ago, SoJourned said:

Its not empty


Thanks for the quick answer Sean! 

For anyone else, opening the created zip folder in 7-zip showed all the data.

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, F737NG said:


Thanks for the quick answer Sean! 

For anyone else, opening the created zip folder in 7-zip showed all the data.

Correct.

The issue here is the fact, that your config files, especially add-on.xml, can be anywhere on your computer, on any drive. So P4AO is including the drive letter in the path in the ZIP, to be able to recreate the file in exactly the same spot should you choose to "restore". But Windows Explorer / ZIP tools can't handle that. Windows is trying to open the ZIP in a temporary folder and appends the path from the ZIPped file to the path of the temp directory - and that fails, because of the drive letter.

Only separate tools like 7zip can open (and create) a ZIP file like this one.

Best regards 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now