swaor

v4.4 crashing when starting with Falcon 50

Recommended Posts

Hey,

my P3D v4.4 always crashes when I try to start a scenario with the Falcon 50.

Windows event viewer gives me a crash with KERNALBASE.dll :

 

Name der fehlerhaften Anwendung: Prepar3D.exe, Version: 4.4.16.27077, Zeitstempel: 0x5bfdbb35
Name des fehlerhaften Moduls: KERNELBASE.dll, Version: 10.0.17134.556, Zeitstempel: 0xb9f4a0f1
Ausnahmecode: 0xc0020001
Fehleroffset: 0x000000000003a388
ID des fehlerhaften Prozesses: 0x1634
Startzeit der fehlerhaften Anwendung: 0x01d4dc353d457482
Pfad der fehlerhaften Anwendung: D:\Program Files\Lockheed Martin\Prepar3D v4\Prepar3D.exe
Pfad des fehlerhaften Moduls: C:\Windows\System32\KERNELBASE.dll
Berichtskennung: c943d60c-1258-4f25-a67b-7ed0f14baa6a
Vollständiger Name des fehlerhaften Pakets: 
Anwendungs-ID, die relativ zum fehlerhaften Paket ist: 

 

P3D version is: 4.4.16.27077

Falcon50 ver: v1.8C (latest version via simmarket)

 

I only have that problem with the Falcon, every other aircraft works fine.

Hope you guys can help me 😊

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Posted (edited)
20 minutes ago, swaor said:

Hey,

my P3D v4.4 always crashes when I try to start a scenario with the Falcon 50.

Hope you guys can help me 😊

Make sure you are using the latest versions of the Rex-Milviz WX radar and the GTN/GNS if you are using those. Older versions will crash the sim.

https://www.avsim.com/forums/topic/550562-if-p3dv4-crashes-or-other-p3d-issues/

Al

 

Edited by ark

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunately not the solution, unistalled the Milviz radar, then F1 GTN, then The Falcon.

Then installed the Falcon again (without any modifictaions) but it´s still not working...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
34 minutes ago, swaor said:

Unfortunately not the solution, unistalled the Milviz radar, then F1 GTN, then The Falcon.

Then installed the Falcon again (without any modifictaions) but it´s still not working...

Make sure you have deleted any saved flights that use the Falcon. Try using the F-35 as your default aircraft, the first aircraft you see in the rotating preview window, then switch to the Falcon w/o the WX radar or GTN installed.

Are you using any other 3rd party addons?  If so I would try the Falcon without them.

Al

Edited by ark

Share this post


Link to post
Share on other sites

Figured it out, after uninstalling there were for some reason still 2 Milviz .dll´s inside the FLYSIM Falcon50\panel folder

It works again now, thank you for your help @ark 😊

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
26 minutes ago, swaor said:

Figured it out, after uninstalling there were for some reason still 2 Milviz .dll´s inside the FLYSIM Falcon50\panel folder

It works again now, thank you for your help @ark 😊

You are very welcome.  You now just need to download the latest Milviz WX radar version called tech update 6  (the build should be:  1.1.2018.1220  I believe) and it should work fine in the Falcon 50.

Al

Edited by ark

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now