Recommended Posts

I seem to have a problem with loading a route via the  the DLNK?ACARS page on the cnter CDU.

After I populated the ORIGIN, DEST and FLIGHT NO in the RTE page an the pilots CDU, I then go to the center CDU and select DLINK from the MENU page.Next, I select PREFLIGHT with LSK1L on the ACARS MAIN MENU. However, the ORIG STA, DEST STA are NOT automatically populated, only the FLT NUM, PLN DEP DATE and the ATC FLT ID.

If I now populate the missing fields manually and press DLNK CNCT/LSK6R, it changes to DLNK SYNC, but I never get the chime nor an EICAS message. However, the DLNK ACT will appear and I can load the route with the REQUEST SENT and the LOAD command on the pilot's FMC.

Simulator is P3Dv4.4.

Thanks for help

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Thanks Michael,

It seems that's what I have been doing (populating the fields manually).

As per original write up:

"As the logon is occurring, the bottom right of the <PREFLIGHT page will show "CXN SYNC. Once logged in, you will hear a CHIME, and an accompanying EICAS message, and the prompt on the <PREFLIGHT page will also show "DLINK ACT.

Question: Are we still to hear a CHIME and see a EICAS message?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, that's NOT happening on my A?C - NO CHIME & NO EICAS message. Any ideas

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Once the DLink become active, go to the FMC. Send will become active. Press the LSK and it will go to a second page. Take the option at bottom right and it will send you back to the first page where send will become sending.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Michael,

That's what I have been doing and I can load the route that way, however the CHIME and the EICAS message is still a NO HEAR / NO SHOW!

It used to work just as described

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry I cannot be more of a help. Maybe you should post your problem on the PMDG forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for trying.

I thought that's where I am: PMDG Queen Of The Skies II.

Maybe someone else has any comments?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The chime does not sound neither are there any EICAS messages in the 400 which I am currently flying.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Michael,

I posted the problem on the PMDG forum

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/14/2019 at 11:13 AM, Michael235 said:

The chime does not sound neither are there any EICAS messages in the 400 which I am currently flying.

The -400 never did this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now