Sign in to follow this  
Mace

EH-101 yaws back and forth

Recommended Posts

While cruising at a level altitude, the eh101 yaws to the left and right constantly... what am I doing wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Does this yawing disappear for short periods and recur at regular intervals?If so, I suggest you move your "Torque" realism slider full left whilst using the EH-101This is a known issue, but was discovered too late to be fixed before Accelerator went gold.Cal - CYXX

Share this post


Link to post
Share on other sites

You aren't doing anything wrong, the EH-101 appears to suffer from a bug that causes the engines to regularly surge in normal flight for no apparent reason. If you watch the power indicators (on the left side of the PFD) you can see the power increase and decrease at regular intervals, which is the cause of the yawing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even with Torque slider at full left it still yaws back and forth a little bit. Not too much though.I actually thought it was wind buffeting, you know, like you get when flying the C182 through slight turbulence. The "living air mass" of FSX. I thought that's what the EH-101 yawing a little bit was.RhettAMD 3700+ (@2585 mhz), eVGA 7800GT 256 (Guru3D 93.71), ASUS A8N-E, PC Power 510 SLI, 2gb Corsair XMS 3-3-3-8 (1T), WD 150 gig 10000rpm Raptor, WD 250gig 7200rpm SATA2, Seagate 120gb 5400 rpm external HD, CoolerMaster Praetorian

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the 100+ hours I accumulated on the EH101 during Beta testing, I did not encounter this yawing -- at any speed. And I haven't seen any other posts reporting it.I wonder if you might be getting spurious input from the yaw axis of your control set up?Cal

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have no joysticks or yokes connected.Keep in mind, I personally *barely* notice the yawing. Ryan is the one that apparently is really noticing it.RhettAMD 3700+ (@2585 mhz), eVGA 7800GT 256 (Guru3D 93.71), ASUS A8N-E, PC Power 510 SLI, 2gb Corsair XMS 3-3-3-8 (1T), WD 150 gig 10000rpm Raptor, WD 250gig 7200rpm SATA2, Seagate 120gb 5400 rpm external HD, CoolerMaster Praetorian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this