Sign in to follow this  
FOD

SP2 Impact on FS9 Aircraft AP

Recommended Posts

The title says it. At the time of Acceleration release, I noticed at least one comment at an FS9 aircraft with AP problems between SP1 and SP2. I missed Accel myself and went straight to SP2. When I installed it yesterday, I found that 2 fairly complex FS9 add-ons which had flown perfectly in SP1 {as far as the AP was concerned} now had problems. The same with both aircraft - AP roll/hdg/LNav control was normal but all vertical modes {VNAv etc etc} led to a pitch instability of +/- up to 15 degrees. {Almost like a PIO in real life!}All that said, these are FS9 aircraft so I am not complaining. ACES have done a great job in getting SP2 out and I can see the benefits even on my DX9 system.But I do have an inquisitive mind - I have searched the forum and various bloggs etc. All the comments on SP2 seem to be texture/display DX9/DX10 related and I cannot see anything which suggests such a major change to AP operation between SP1 and SP2.Can anyone point me in the right direction - I must have missed something??Many ThanksJohn Rooum

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hello John:Don't know which two aircraft you are talking about, but for what it is worth, the IFly 747-400 AP did not work for me after installing SP2. I reinstalled the bird and everything works fine now.Good luck:RTH

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have no idea what the issue might be - but it's quite possible some configuration which was done before installing SP2 needs to be done again after installing SP2.By it's very nature any SP/ update resets a lot of things back to the defaults.I have not experienced any issues - but the majority of my FS9 aircraft used in FSX use the default autopilot.Those which do not, I've removed their autopilot and either replaced it with a default one, or one specifically built for FSX. I've also replaced most gauges from FS9 aircraft with FSX gauges.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Many thanks to you both.The aircraft are PSS {Don't say it!}. I managed to get the latest going with a very minor config change but the 777 has beaten me - absolutely fine in SP1 but I cannot see anyway of getting it to use the default AP. I guess I'll try replacing the AP next.John Rooum

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this