Sign in to follow this  
Guest R_Driscoll

FU3-UKS update

Recommended Posts

The new UKS has been posted on Christian Sorensen's site:http://lundbykrat.com/FU3/FU3.htmand is a massive download (over 250 Mb). This contains the new terrain from agtim (modified slightly for bumps and classification), models database, new packages, airspace definitions, David Reeve's voices, Ansgar's models, my current config file, all sound files needed etc.But you must have a working version of FU3-UKS to start with. No terrain maps are provided. The installation is simple - I recommend1. Install FU3-UKS (not available on AVSIM).2. Backup.3. Delete packages and regionUK-southairports to make sure number of icons if within limits.3. Overwrite with downloaded files.4. Check the following: - distant mountains turned off - outer terrain contains NO AIRPORTS.5. Go fly.Suggested places to try - anywhere around Caenaevon. For a first short flight, try London City Airport to Biggin Hill.Robert.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Rob,Is this release substantially different from what you sent to me recently? I downloaded it anyway and burnt it to CD, so I have a reference backup but if I don't need to load it, I'll wait until I need it ;-)Regards,Jon Point

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, its different. It includes bugfixes from agtim and myself after a few weeks of further testing, so should be more solid. Also several areas were redone in between sending the first version to you and releasing this version. Robert.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks RobertBut why distant mountains turned off ?it's working best with turned on at my installation :-wave agtim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Most computers crash with distant mountains turned on. I don't know why.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, Rob ;-)I'll do a clean installation over the weekend (no gigs - yay!)PS I've sorted Forest Falls (Spada Lake) but I'll need you to re-place your moving parts 'coz I sorta lost them :-roll:-waveRegards,Jon Point

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your work on this, everyone. Got it last night and looking forward to a trial run.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Greetings from Indiana!My main directory is FU3Uks. I installed it on Dec 4, 2005. Almost 1 year ago exactly. My question is... does FU3_UKS_2006 work with that installation or is there a separate new 2006 installation of FU3 UK that I must have to start with? When I extracted the files into the main directory, it created a sub directory for FU3_UKS_2006 so none of the existing files were overwritten by the updated files. My program, as it stands, weighs about 12.6 gigs. John's "read me file" indicated that the UKS maps are 13 GB plus. Makes me wonder if I need an updated version of FU3 UKS.I'm not skilled at Zip Files. Did I sent it into the wrong directory. I'm not supposed to rename my main directory, am I?Thanks a lot guys. I hope you all have a nice Christmas. I'm really anxious to get the new version working... but I'm wondering if there has been an update I am missing.3Thank you very much, Steve

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Steve,Your version is OK. The new version 2006 has modified packages, models and AI-flights and the new terrain mesh from NASA SRTM V2 with a best fit to lakes , shores ...Just replace with the new folder, no rename needed.Total size is more than 16GB with the northern maps.They have the same location than the update zipMove the content to the /maps folder.you will need a new version of Level57maker to see it and also to increase the region size to 64 x 64 megatiles.(special upgrade on request only) :-wave agtim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you very much, Agtim!I followed your directions and everything loaded and worked fine! You said:>Total size is more than 16GB with the northern maps.>They have the same location than the update zip>Move the content to the /maps folder.My problem is that I can't get them to download?When I click on the Map Links:Northern Maps: UKS_BG 153,583 KbUKS_BH 150,205 Kb UKS_BI 141,492 KbAll I get is a dead link. There is no download. Do I need some sort of password? How can I get them?Also you said:>you will need a new version of Level57maker to see it and >also to increase the region size to 64 x 64 megatiles.>(special upgrade on request only)How do I obtain this? Where does the request go?Also, do I need to download any of the megatiles? Thank you very much. I'm looking forward to your reply and completing the installation with the new terrain mesh working.Take care, Steve

Share this post


Link to post
Share on other sites

UK_2006 UpdateBacked up my FU3UKS (all extra maps and the latest geotiles.tag - 100% stable over the last 6-9 months) and followed the install instructions.Good news and bad news.Yes, it loaded ran, and the scenery is great. BUT frequent and random CTD's.So turned distant mountains off - no better.Tried my old flt3.cfg file - no better.Remembered somewhere someone saying you needed one airport in regionsseattle for FU to run ok, so restored sea - no better.The AI seems to have problems - this is one of several I saw when I did get things runningNo pic - it would not post. It showed a mustang embedded in the fuselage of an airliner.Most of the ctd's were occuring during AI loading, so turned AI down to minimum. Slightly better, but still many ctd's.Symptoms are the main program will load, but after I choose a plane and site it ctd's on loading. However, not always. Sometimes it will load ok and I can change location 2 or 3 times, then crash on the next change.So had a serious look at all the files in the update to see what has changed and tried restoring some to the originals (not the bins and mips, I left them alone).1 removed resreg.res from rootengpile (left it in UK_Southengpile) - no change.2 restored old models.res to engpile - no change.3 restored old tertsnds.res to genpile - no change.Couldn't see any other likely candidates.Any ideas, anyone?Ches

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Steve,There is no problems with the links, it must be your browser. I am using Firefox 1.0.6 and all links are working.Send an email to me and then I send you the new Level57maker.You will find my address on my fu3 terrain workshop page and read the anti spam advice also ! :-wave agtim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Ches,how large is your UKS set ?Go back to your backed up situation.check if it's still stablethenmodify just the geos part -> the geotiles.tagcheck againreplace models, gen, airportscheck againreplace packages...good luck :-wave agtim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opps, I've lost the original UKS since installing in 2005. Anyone able to help so I can upgrade without using my current mucked around install.ThanksSimon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you Agtim...I checked again and UKS_BI and UKS_BH will open. IT is only UKS_BG that is "locked." I assumed they were all "locked" since UKS_BG was. The URL that appears in the address bar when I click on UKS_BG is http://lundbykrat.com/UKS/Megatiles/UKS_BG.zip But the message is:Page Not Found The page you tried to access does not exist on this server. This page may not exist due to the following reasons: You are the owner of this web site and you have not uploaded (or incorrectly uploaded) your web site. For information on uploading your web site using FTP client software or web design software, click here for FTP Upload Information. The URL that you have entered in your browser is incorrect. Please re-enter the URL and try again. The Link that you clicked on incorrectly points to this page. Please contact the owner of this web site to inform them of this situation. I use MS Explorer Version 6. I even turned the security and privacy levels down to minimum just to see if it required some kind of cookie. Any Ideas?Also, what web address do I go to get to your FU-3 workshop site?Thank you much,Steve

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Agtim,Thanks for the advice, herewith the results.My UKS set is 14.4Gb (now 14.5Gb).Reloaded backup and checked - rock solid. I could not make it crash.To cut a long story short (I spent 2 evenings and half a day trying things and eliminating possibilities!), the main problem turned out to be the modelmip.tag file in UK-Southgen folder. My "rock solid" one is 64Mb - the one in the 2006 update is 2.5Mb. Presumably my setup uses a model/models in the big file that are not in the small one.I have now loaded all the rest of the 2006 update, checking that I only loaded new or updated files (with the exception of the modelmip.tag file! I left my 64Mb version in place) and I'm back to stable again.For complete stability I also had to remove the Duxford, Birmingham and BHX packages. Duxford wouldn't load at all and Birmingham froze on me. With them gone as far as I can tell my setup is rock solid again, and I am enjoying it immensely. Mind you, London drags my frame rate down to about 10 - on a 3 year old Athlon XP 3000+ with 1Gb of memory and an ATI Radeon 9800 Pro with 128Mb memory. Best wishes to all FU3 flyersChes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Ches,glad to hear stability is back. Important changes was the new elevation especialy for the northern region. You can still try to reload Duxford using the Version at AVSIM duxford.zip :-wave agtim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Panic over, managed to get the upgrade working with my modified install, but for some reason the Chivinor files I was working on (I live locally) will no longer register. In the lack of a clean install, any ideas why this might be?Any ideas welcome.ThanksSimon

Share this post


Link to post
Share on other sites

may be you reache the airport limit ? Kill an airport you don't need, one without models, just the locator and try again.What do you mean by not register ? CTD during start or just no airport on the map ? :-wave agtim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Simon,If you've lost any airports, check (with backups :-roll ) that they aren't part of a package. You can create airports either in FU3 OR in a package folder. I believe that for most users doing their own stuff, it makes sense to attach them to a package, as they're easily removed if anything goes weird.Unfortunately (for major airports), I don't think you can have proper AI at package-based strips. This is more of an issue for UKS than the US as much work in the US is simply upgrading (or removing) existing airports (which are already non-package based). In UKS, we're always creating new airports where none previously existed, and if it's amajor strip, it'll need AI. Maybe we should have a 'rule' that all sporting/club/private strips stay package-based with only the main traffic areas under AI.:-waveRegards,Jon Point

Share this post


Link to post
Share on other sites

Um... yes, I can see the sense in what you are saying. Unfortunately I was not using a package, hence I've mucked up my original UKS install. I'm working on the coastline between Bideford and Hartland quay (a regular microlight flight of mine), however I can't get my mods to work since installing the upgrade. I guess what what I should do is back off to an original install, attach my mods to the Chivinor package and then upgrade. Unfortunately I don't have the original install to do that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

did you modify the elevation of the costline or just put model there ?You can put your non working stuff in a zip and send it to me so I can look whats wrong :-wave agtim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally found time to download Duxford. Installed it following the instructions in the zip - back to random crashes. I guess I must be missing a model/models required by the package.Just had a brilliant(!) thought. Try using RobD's modelcheck program. So I installed it, initialised it as per the readme file and it did not produce an ini file. Checked Duxford anyway and got "Access violation at address 004048CA in module modelcheck.exe. Read o address 00309575"So copied Rob's ini file - program would not run of course, the directories were wrong. So edited the ini file to give the correct directories, ran it again and got the "access violation" problem again.Am I doing something wrong or is there an updated version of this program?For the time being I have removed Duxford and restored my previous setup. OK again with no ctd's.Ches

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this