Sign in to follow this  
Noel

Will anything help stop disappearing aircraft textures?

Recommended Posts

Geez it is pretty but it disappears! My sys isn't too awful bad, but man this thing is good for about 3 view then off goes the fuselage or side VC textures. I tried increasing AGP aperture to 256, increasing Texture_Bandwidth to 1200, lowered autogen to dense (from max dense), and still the sucker's textures slip off after a few minutes. What can I do this is becoming unusable, and for $40, that is not good!Noel

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Looking at your PC specs, I have to say it's not your PC. Mine is a little less powerfull and don't have that problem. I don't have any suggestions as to what you can do, but I doubt it's your PC, something might be wrong with your installation???Mikkel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Typically, people who experience disappearing textures in MSFS have tweaked their CPU priority to prioritize cache instead of programs. Go to your control panel and do the following:Select systemAdvanced tabSettings button under performanceAdvanced tabUnder memory usage make sure programs is selectedback out and restart<>I see you also posted in the MSFS forum and are experiencing the same problem with default aircraft.Perhaps it wasn't the $40 you spent afterall?http://www.vinscimone.com/dancnkid.gifhttp://www.precisionmanuals.com/images/forum/devteam.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is pretty rare with default aircraft, but it does happen, though usually it will occur when taking a longer flight through complex scenery, then occasionally a super bright blue ground texture appears all over. The missing aircraft texture problem shows up by far the quickest with the new 737NG. In fact, with default planes, it is fairly rare and will usually occur only after trying to fly multiple flights without a reboot. It is as if the video card will not relinquish old data. WIth 737NG, I am unable to get the plane airborn with full textures most of the time.So, it is not quite the same problem, or at least not the same intensity of problem. And the fact is, this particular aircraft has become very much unuseable. The Meridian I have is much more picky in this regard than default, but not so bad as the 737 is. I'm hopeful this is a config problem, although many other folks are experiencing some degree of this, and from doing a search it appears BTW, I am using Win2000 Pro, and there is no "Memory Usage", however there is Application Response, which is set for Applications, vs Background Services.Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi,I have windows 2000 and have the same problems, They don't bother me too much for the most part and only seem to happen when I use the VC model or the VC and cabin model. They do get annoying sometimes. Must be a Windows 2000 problem.Andrew

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this