Jump to content

Sign in to follow this  
Guest Kelm

Problem with SimConnect and ASX

Recommended Posts

Guest Kelm

Hi,I have just bought ASX & AGbundle. I have a problem when i start ASX, each time i have this error message.Simconnect (SP1 version) was not able to be loaded...this is required for operation with FSX. ASX will continue to operate but will not update FSX weather. See the documentation for more information about SimConnect.I use a French FSX edition, without any addons installed and updated with SP1. (I have not installed the SDK)Pierre Antoine

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Chris1973

Same error here.Brandnew installed FSX with SP1, US Deluxe Version.No add-ons, no tweaks, no SDK installed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,Sorry you two are having trouble. We have an idea what may be causing this, related to .NET 2.0 not being installed when FSX or SP1 was installed, and the managed SimConnect files not properly installed.To fix this, please try uninstalling SP1 via add/remove programs (check the box at top to show updates). Do not remove FSX, just the SP1 update. Then reinstall SP1. SimConnect should now be installed.Can you give this a try and let us know?Thanks!


Damian Clark
HiFi  Simulation Technologies

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kelm

Hello,Thanks a lot for your help. I had made this, and now i can load ASX without any problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Chris1973

Hello Damian,that solved the problem for me, definitely worth an entry in the FAQ section.Thank you very much for your fast support!Best regards,Chris.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for confirming guys,This has been added to the FAQ.Best,


Damian Clark
HiFi  Simulation Technologies

Share this post


Link to post
Share on other sites

>Hello,>>Sorry you two are having trouble. We have an idea what may be>causing this, related to .NET 2.0 not being installed when FSX>or SP1 was installed, and the managed SimConnect files not>properly installed.>>To fix this, please try uninstalling SP1 via add/remove>programs (check the box at top to show updates). Do not>remove FSX, just the SP1 update. Then reinstall SP1. >SimConnect should now be installed.>>Can you give this a try and let us know?>>Thanks!> Because of CTD's when changing views after installing SP1 it took me three reinstalls of FSX to get it to run properly so the thought of possibly having to remove SP1 and reinstalling on top of my current FSX has caused me rethink buying ASX.I am currently showing NET 2.0 in my Add/Remove program list so should I be ok? Is there any test I can run to verify that SimConnect is working properly before buying?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,If .NET 2.0 was installed when FSX and SP1 were installed you should be fine.If not, you will need to perform this uninstall/reinstall so your SimConnect will be properly updated. While we may be the first add-on to depend on it, there will be many more soon. It is highly recommended to have a proper SP1 + SimConnect installation.Best,


Damian Clark
HiFi  Simulation Technologies

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had both .NET 2.0 and SP1 installed and still get this message..I Installed .NET 2.0 before I installed FSX at all.So what is the problem then?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,In your case it may not be the .NET, there may be another simconnect issue. Does reinstalling SP1 cure this? We are actively investigating... Thanks for any information!


Damian Clark
HiFi  Simulation Technologies

Share this post


Link to post
Share on other sites

It did help to re-install the SP1 like mentioned above. I was though reluctant to do so as I was a bit concerned that it would mess up my FSX-installation. But, everything is working fine here now, and #### ASX is awesome!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest triangle

Not sure if this helps but uninstalls of MSFSX are not always complete and SimConnect folders get left behind (which rresults in multiple folders building up). This killed my TrackIR for awhile until Vince at NaturalPoint provided advice to delete all the SimConnect folders, conduct a repair and then repatch to SP1 - this fixed my TrackIR problem.Andrew

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...