Jump to content
Sign in to follow this  
Egbert Drenth

Push back & AES?

Recommended Posts

Hi,I'm having an issue with pushing back at an AES airport, EHAM Amsterdam.Although EHAM is AES enabled, I don't have the 'AES' option checked in FS2Crew because I would like to use the FS2Crew push back.The conversation with the ground crew goes OK, but after release parking brakes, nothing happens.The aircraft isn't being pushed back.Is this by design (i.e. one can't use P/B at EAS enabled airports even if the option is not checked) or is something wrong?EgbertP.S. Also so far I had two CTD's in the dinput8.dll. Is this a FS2Crew assembly?


Location: Vleuten, The Netherlands, 15.7dme EHAM
System: P3D V4 - 80386 DX2 - 4MB RAM - 3dfx Voodoo5 - Windows 3.11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Egbert,Is Pushback Required selected to 'Yes' on the FS2Crew Config Panel? Sounds like it might be set to 'no'.Dinput8.dll is a Microsoft file associated with Direct Input. Try re-install a fresh copy of DirectX from the Microsoft Website.Cheers,

Share this post


Link to post
Share on other sites
Is Pushback Required selected to 'Yes' on the FS2Crew Config Panel? Sounds like it might be set to 'no'.
Hi Bryan,PB required was set to yes. I'll do a few other runs and see what happens

Location: Vleuten, The Netherlands, 15.7dme EHAM
System: P3D V4 - 80386 DX2 - 4MB RAM - 3dfx Voodoo5 - Windows 3.11

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Bryan,PB required was set to yes. I'll do a few other runs and see what happens
Another thing to consider is that, in FSX, if you're physically located far away from a pushback truck, the pushback truck has to drive to the plane, and that can take time.Cheers,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,I forgot to mention I'm running FS9 on WinXp x86 SP3, US version.I have a same issue with the FS2Crew PIC737 at EHAM, no P/B either(Bought it today)I haven't tried a non-AES airport yet, will do this weekend.Egbert


Location: Vleuten, The Netherlands, 15.7dme EHAM
System: P3D V4 - 80386 DX2 - 4MB RAM - 3dfx Voodoo5 - Windows 3.11

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,I forgot to mention I'm running FS9 on WinXp x86 SP3, US version.I have a same issue with the FS2Crew PIC737 at EHAM, no P/B either(Bought it today)I haven't tried a non-AES airport yet, will do this weekend.Egbert
We tested the software with AES, so I'm not sure what's happening there.Let me know what happens at a default airport without AES.Cheers,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    53%
    $13,405.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...