Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Flaps30

Uncontrollable Spin in Slew Mode

Recommended Posts

Hi,

I had to readjust my controller settings because of problems with duplicate assignments between my CH pedals and yoke. I don't know if this has anything to do with this, but when I go into slew mode my aircraft spins uncontrollably. I try keyboard and yoke movements but it won't stop. I see there is a slew button in the controller settings but I don't know how to change settings if it is the problem. Any ideas? Thanks. Tom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep, uncontrolled movements in slew mode are usually caused by unwanted noise coming from a controller or perhaps a bad controller setting as you alluded to. Of course you can test it by going into slew and unplugging each controller until it stops to help you pin point which one its coming from. Happens to me once in a while with my makeshift rudder pedals where the right one will twitch a bit and it shows up if I go into slew mode. Had me stumped the first time it happened when I went into slew and the a/c was moving on its own, but it helped explain why I was having to make a lot of rudder corrections when I was taxing.


Avsim Board of Directors | Avsim Forums Moderator

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the help. I put the sim in slew mode and then unplugged each usb cable for the pedals and the yoke. The spinning did not stop. Tom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The only reliable way to use slew mode is to disable your controllers in slew mode via the FSX Controls menu. There is

a separate menu specifically for slew mode so disabling the controllers there will not affect normal operation in flight.

 

Simply use the NUM PAD keys to control the aircraft in slew mode.

 

Paul


Wide-5.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the help, guys. I checked the slew page in the controller menu and sure enough there was a "Z Axis" there. I deleted it and now it's working fine. I never paid much attention to this part of the controller menu and don't know how the entry got there, but all is well now. Tom

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    17%
    $4,475.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...