Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Quasartone

Random fps drop down during departure procedure

Recommended Posts

Since i installed sp1c, i have problems during departure procedure. I m sure my computer is strong enough, the problem is 737NGX !

 

During departure, my fps drop down, for no reason, i tried so many airport, maybe not a scenery issue. I just try a take off from CYYZ, and fps drop down again ... i canceled my flight and start up again (no fmc programmation, take off in rush ), and it works perfectly. That s issue appears randomly, i don t know why. Can you help me ?

 

Thanks


316844.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I too had this and could not explain it. I then read something somewhere about this being the water settings and that if I turned the water down that it would go away. It did.

 

It was most odd. As you say it only happened with the ngx and right after take off and only it seemed when I had programmed all correctly. That said it really does seem to be that water because if I turn it up it comes back.

 

Hope that helps you anyhow. Failing that I really do not know.

 

Regards


                                                     

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since i installed sp1c, i have problems during departure procedure. I m sure my computer is strong enough, the problem is 737NGX !

 

During departure, my fps drop down, for no reason, i tried so many airport, maybe not a scenery issue. I just try a take off from CYYZ, and fps drop down again ... i canceled my flight and start up again (no fmc programmation, take off in rush ), and it works perfectly. That s issue appears randomly, i don t know why. Can you help me ?

 

Thanks

Hi it would help if we knew what other addons you have installed, try what james said above or if that fails try sliding down your fsx settings starting with autogen density


I7-800k,Corsair h1101 cooler ,Asus Strix Gaming Intel Z370 S11 motherboard, Corsair 32gb ramDD4,    2  ssd 500gb 970 drive, gtx 1080ti Card,  RM850 power supply

 

Peter kelberg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

 

my computer is almost the same as Jazz69 (Caviar Black for me, the only one difference).

 

Softs installed : Fs passenger, UTX, GEX, Active sky evolution, track IR, that's it.

 

My water setting was set on Lowx2, i just changed that on Medium x1. I m gonna try for 1 or 2 weeks like that.

 

Thanks for your help.


316844.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

After testing during 2 weeks : Problem solved !! Thanks to Ryan (PMDG staff) and jazz69. That was exactly the solution : water setting 1x and change texture of Rex with the one called "Use this".

 

Everything is fine now.

 

Thanks !


316844.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    33%
    $8,485.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...