Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

joolsd

CRZ ALT CHANGED TO 27000 ?

Recommended Posts

I am flying a short leg, EGJJ to EGKK.  When inserting the STAR  WILLO4C the message...CRZ ALT CHANGED TO 27000 apears in the FMC?  I am only flying FL190.

 

Is this a bug in the nav data?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Probably not a bug.

 

While there is no such F270 hard altitude published for the WILLO4C AFIK (there is for the WILLO3J) it is entirely possible that while you are flying at such a relatively low CRZ ALT a STAR (when loaded) may contain a higher HARD ALT than your CRZ ALT.

 

Solution...cycle through the LEGs Page and check each STAR/APP WPT against the chart(s) (as done IRL)...remove the VNAV magic if in flight by going into ALT HOLD and DELete the higher (than CRZ ALT) altitude constraint from the LEGS Page.

 

Check the CRZ ALT on the CRZ Page and when all is as you require it to be re-engage the VNAV magic.

 

If you have found a bug you need to contact your NAVDATA provider.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Solution...cycle through the LEGs Page and check each STAR/APP WPT against the chart(s) (as done IRL)...remove the VNAV magic if in flight by going into ALT HOLD and DELete the higher (than CRZ ALT) altitude constraint from the LEGS Page.

 

 

Thats the problem, it won't let me change it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thats the problem, it won't let me change it.

You can't change the LEGS crossing restrictions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I changed it to 300/190 in the legs page ad then it says CRZ alt changed to 27000.  If that is what you mean? Where you change the individual legs speeds and heights?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just press the DELETE key and then the Right LSK next to the crossing restriction to delete it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok Thanks I just deleted DOMUT FL and it seemed to fix the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's what I was telling you to do...anyway...sorted by the looks of it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


That's what I was telling you to do...anyway...sorted by the looks of it.

 

Yes... thank you Steve.

Share this post


Link to post
Share on other sites