Sign in to follow this  
NGpilot

737-700 trim problem

Recommended Posts

Hi guys!

 

I'm having trim problems when using the 737-700 variation ONLY!

After setting the FMC before departure and trimming the aircraft correctly according FMC numbers, the aircraft is unable to maintain pitch after departure so what i have to do is trimming again before engaging the autopilot. When I check the green trim zone on the pedestal, the white mark is just on the low limit of the green area.

 

Do you have any idea?

It only happens with the 700 & 700W variant.

 

Thanks!

 

Santiago

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Brian,

 

No. And this problem happens on the 700 variant only. It seems like the FMC trim value is not enough to maintain a proper pitch.

 

Santiago

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I am experiencing the same on the 700's and as well on the 600's.
My workaround is to add around +0.5 to +0.55 to the FMC trim value, that fits pretty good to my experience.

 

Regards,

Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cool video Kyle!

 

Thanks for taking the time to put this together on your time off...

 

A

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


Thanks for taking the time to put this together on your time off...

 

Thanks!  And you're welcome!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this