Sign in to follow this  
Kusta

Voxatc traffic problem

Recommended Posts

I had voxatc working properly with Aerosoft MyTraffic 2013 and then i uninstalled MT2013 due to some issues i had on my pc. Now when i reinstalled it, Voxatc would not recognise it and and would only load the default AI. But i had installed some programs and even switched to DX10 with steve's fix during the time when both were working well. Anyone help me please! But the problem is not with MT2013 cos when i set the traffic slider on fsx i can see the traffic at the airports.

 

I have uninstalled and reinstalled both programs endlessly and nothing seems to help. One thing i have noted though is that on the MT2013 flight editor, in Number of Scheduled flights: it says 0(zero) and i dont think it should be the like that and anything i try to do doesnt seem to change that Zero.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Kusta,

 

I have MyTraffic X and experienced a similar problem after I updated the version of MyTraffic X.  I didn't have any MyTraffic planes appearing at all. What I found to be the culprit (in my case) was that I had not assigned any schedules for the planes inside the MyTraffic X Communicator.  Even though VoxATC controls the planes I still needed to have a schedule assigned to the AI planes to complete the configuration.  After I set the schedule, I think I chose "Spring 2013", I started FSX with the AI set to 25% and saw all the various planes.  I then shutdown FSX and ran the VoxATC Indexer (very important step) , I reset the FSX AI traffic to 0% and the VoxATC AI traffic set to 25%, restarted FSX and I had planes again.  All working well under VoxATC control.

 

I see in your post that you have traffic with MT2013 running but you can't change the number of scheduled flights from zero, which might be the issue here as well. I hope anything here helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kusta,

 

I have MyTraffic X and experienced a similar problem after I updated the version of MyTraffic X.  I didn't have any MyTraffic planes appearing at all. What I found to be the culprit (in my case) was that I had not assigned any schedules for the planes inside the MyTraffic X Communicator.  Even though VoxATC controls the planes I still needed to have a schedule assigned to the AI planes to complete the configuration.  After I set the schedule, I think I chose "Spring 2013", I started FSX with the AI set to 25% and saw all the various planes.  I then shutdown FSX and ran the VoxATC Indexer (very important step) , I reset the FSX AI traffic to 0% and the VoxATC AI traffic set to 25%, restarted FSX and I had planes again.  All working well under VoxATC control.

 

I see in your post that you have traffic with MT2013 running but you can't change the number of scheduled flights from zero, which might be the issue here as well. I hope anything here helps.

Yes i think the problem might be with the schedules, as i recall this had never been the issue previously though so i dont know. how did you configure your schedules?

Share this post


Link to post
Share on other sites

To configure schedules inside of the MyTraffic X program I use the MyTraffic X Communicator which has a drop down menu for "Select Schedules" and there I picked the "Spring 2013" option.  I have no idea what the "Spring 2013" schedule is as it seemed to be part of the MyTraffic X program.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have tried that using the communicator and i select  the schedule and it loads something on the registry and stops. But then i still see that Zero on "number of schedules."

Share this post


Link to post
Share on other sites

I will try that but the reason i posted here was cos i dont know if the problem is with voxatc or Mytraffic because as i said, when i use the fsx slider and set it to a certain % i see Mytraffic AI, but when i use Voxatc i dont.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I guess you ran the VoxAtc indexer like Divermar wrote ?

 

Regards,

 

Richard Portier

Share this post


Link to post
Share on other sites

I guess you ran the VoxAtc indexer like Divermar wrote ?

 

Regards,

 

Richard Portier

Yes i have, a couple of times.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this