Sign in to follow this  
cowpatz

P3D AppData issue

Recommended Posts

I was just reading Robs post on Ground shadows and noticed that my P3D cfg file is located in a different position to his.

Rob's config file is located in the Local folder of App data and mine is in the Roaming folder. Within that folder I also have a Prepar3D and a Prepar3Dv2 folder and that some of the contents of the Prepar3D folder appear to be the same as the Prepar3Dv2 folder.

in the Appdata/Local folder I have a Prepar3Dv2 folder that just contains a shader folder.

Is this normal or should they all be in the same Appdata location and the Prepar3D folder be deleted?

What is it supposed to be?

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

It all sounds normal to me, %appdata% is C:\Users\Jim\AppData\Roaming on my machine and that's where my .cfg, dll.xml, etc. are located. My shaders cache is in C:\Users\Jim\AppData\Local\Lockheed Martin\Prepar3D v2. Rob may have just mis-typed.

 

When I first installed P3D2 from the v2.0 full installer I had a Prepar3D and a Prepar3D v2 folder too in %appdata%, I've since uninstalled and reinstalled two or three times and I see the Prepar3D folder is gone now, I may have deleted it when I installed one of the SPs, apparently it never grew back. I don't think it serves any purpose.

Share this post


Link to post

Thanks Jim...it be gone!

Doesn't seem to be any adverse affect. I'll wait a bit before "pulling the chain" on the recycle bin.

Share this post


Link to post

In C:/user/myname/Appdata/Roaming/Lockheed Martin  I have two folders containing the P3D cfg,  Prepar3D  and Prepar3D v2   One is for version 1.4 and the other for version 2.3, which is correct as I have both versions installed.

 

/Russell.

Share this post


Link to post

Of course, that would make sense if you have both versions installed, I only have v2 installed and never have had v1.4 installed, yet I still ended up with an appdata\Prepar3D folder for v1.4. I guess I assumed the same for cowpatz

 

cowpatz if you have v1.4 installed as well you should restore that folder from your recycle bin, lol.

 

Jim

Share this post


Link to post

No I'm like you Jim I have never had 1.4 installed. It all seems fine with it gone anyway.

Share this post


Link to post

This is an automatic message.

 

This topic has been moved from "P3D Tips and Tricks" to "The Prepar3d General Forum". This move has been done for a number of possible reasons.

  • The most likely reason is that the post was off topic.
  • The topic could also have contained images or a video that were not appropriate to the original forum it was posted in.
  • The images might not have been "illustrative" or "explanatory" in nature.
  • The topic could have been moved because we deemed it to be more appropriately placed elsewhere.
Please ensure that your posts are "on topic" and contain illustrative images or videos as appropriate. Do not post videos or images just for entertainment purposes anywhere but in the screen shot or video forums. See our image posting rules here.

 

Members who continue to post off topic posts can be denied entry to specific forums in order to reduce and remove the practice. Your cooperation is appreciated.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this