Sign in to follow this  
rockinsoul

Control assignments are set to default when I restarting FSX

Recommended Posts

Hello all.  I am at my wits end!  I've searched on all the forums for an answer to this problem.  I found lots of info but can't figure it out.

 

The problem.  I use to fly FSX with a Logiteck Extreme 3D Pro and was able to assign different items to the buttons on the joystick and that worked fine and it remained the same for all the next sessions of FSX.

 

I've since removed that joystick, plugged in my new Saitek Pro flight yoke, throttle and Saitek rudder pedals, intalled the latest drivers and successfully calibrated same.  I assigned a bunch of buttons to the yoke, set my throttle axis and rudder pedal assignments using the FSX control section.  It flew great for that session.

 

The next day, I started FSX and all the buttons that I assigned had reverted back to default.  I'm not using FSUIPC.  The standard.xml file in user\appsdata\roamiing\microsoft\fsx\controls shows no mention of the saiteck yoke, throttle or rudder pedals.  I've tried resetting permissions for FSX folder.  I've tried running FSX as Admin, setting new assignments, exiting FSX, then restarting FSX only to find everything was back to default.  It takes about 20 minutes to rest all those assignments each time I run FSX.  There must be a way of editing the control.xml file or renaming it to something else that can be used each time I start FSX.

 

Any help would be greatly appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Never mind.  I got around it by changing the line in FSX.cfg for controls default=Null.  Now everything is saved in control.xml

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think you can also export the control file? Just in case you could save a backup and load it upon starting up the sim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Never mind.  I got around it by changing the line in FSX.cfg for controls default=Null.  Now everything is saved in control.xml

Thank you! I was pulling my hair out. Reinstalled everything and now my control changes didn't stick all the time. But this line fixed it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this