Sign in to follow this  
z06z33

Keep getting run time errors,after a few hours of flying.

Recommended Posts

I'm running FSX steam edition on windows 7 64bit. Looking at my Arcas log it appears to be happening when I the pause at top of descent turns on in the PMDG 777

runtime.jpg

Untitledruntime2.jpg

Info from the box 

See the end of this message for details on invoking 
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.
 
************** Exception Text **************
System.Runtime.InteropServices.COMException (0xC000014B): Exception from HRESULT: 0xC000014B
   at System.Runtime.InteropServices.Marshal.ThrowExceptionForHRInternal(Int32 errorCode, IntPtr errorInfo)
   at Microsoft.FlightSimulator.SimConnect.SimConnect.ReceiveDispatch(SignalProcDelegate pfcnSignal)
   at Microsoft.FlightSimulator.SimConnect.SimConnect.ReceiveMessage()
   at FSXWX.Form1.DefWndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.ScrollableControl.WndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.ContainerControl.WndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.Form.WndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
   at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)
 
 
************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.5485 (Win7SP1GDR.050727-5400)
 
----------------------------------------
FSXWX
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
 
----------------------------------------
System.Windows.Forms
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.5491 (Win7SP1GDR.050727-5400)
 
----------------------------------------
System
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.5485 (Win7SP1GDR.050727-5400)
 
----------------------------------------
System.Drawing
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.5491 (Win7SP1GDR.050727-5400)
 
----------------------------------------
Microsoft.FlightSimulator.SimConnect
    Assembly Version: 10.0.61259.0
    Win32 Version: 10.0.61637.0 (FSX-Xpack.20070926-1421)
 
----------------------------------------
msvcm80
    Assembly Version: 8.0.50727.6195
    Win32 Version: 8.00.50727.6195
 
----------------------------------------
System.Core
    Assembly Version: 3.5.0.0
    Win32 Version: 3.5.30729.5420 built by: Win7SP1
 
----------------------------------------
System.Configuration
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.5483 (Win7SP1GDR.050727-5400)
 
----------------------------------------
System.Xml
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.5485 (Win7SP1GDR.050727-5400)
 
----------------------------------------
 
************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.
 
For example:
 
<configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>
 
When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Last time I had any C++ errors, I didn't have the latest runtimes. I like to make sure I have them all just in case. Same with .NET Framework. I make sure that is all up to date as well. Windows 7 comes with .NET 3.5 SP1 by default if I recall. I wouldn't use the .NET 4.6 RC yet. I would tend to stick with the official 4.5.2 package for now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Last time I had any C++ errors, I didn't have the latest runtimes. I like to make sure I have them all just in case. Same with .NET Framework. I make sure that is all up to date as well. Windows 7 comes with .NET 3.5 SP1 by default if I recall. I wouldn't use the .NET 4.6 RC yet. I would tend to stick with the official 4.5.2 package for now.

When I ran the installer for 4.5.2 it said it was already installed. Should I try installing some of the earlier ones or are these comprehensive updates.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just responded to an individual in the CTD Forum regarding this type of crash.  It's a Microsoft.net error telling you there is something wrong with Simconnect communications.  I'm moving this to the CTD Forum where it belongs.

 

Best regards,

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

 

I just responded to an individual in the CTD Forum regarding this type of crash. It's a Microsoft.net error telling you there is something wrong with Simconnect communications. I'm moving this to the CTD Forum where it belongs.

 

Best regards,

 

 

Did you find a fix Jim?

Thanks David

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is no fix for this type of crash. It's a com problem where your system is not communicating properly. It means your Simconnect is not set up properly or the program running simconnect is not communicating properly. Each case has to be investigated. See the topic just next to this one for more details and suggestions.

 

Best regards,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this