Sign in to follow this  
STUART_H

No response from FO?

Recommended Posts

Flying the MJQ400 today with FO William and RC4, everything was fine until after I handed RC4 COMMS over to William, and then he didn't respond to any further PROCEDURE or CHECKLIST command from Descent to After landing nor if I commanded "my COMMS".

 

Any thoughts?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

That's a strange one for sure.

 

What can you see atop the screen? Can you see your command? I always have that enabled so I can see what MCE has herd me say.

 

Since MCE is a multi threaded program, FO can do several things at once. I have even herd "Lorna" talking to ATC and anunciating a flow at the same time......but there again she's a lady so they can do things like that:-)

 

I don't know Stuart, this has never happened to me yet. Does this happen with another aircraft? Have you just installed the MJQ400, if not did everything work before?

 

I am sure its a sortable problem.

 

Cheers

David

Share this post


Link to post
Share on other sites

David,

Not sure if the same thing would happen with a different aircraft, I would need to do more testing.

This was perhaps my first full flight with the Majestic Q400, so could be a one off glitch.

Thanks again for your experience

Stuart

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this