Sign in to follow this  
Mepstlpete

Sound probs in V3

Recommended Posts

I have an Soundblaster X-Fi Xtreme sound card with all the latest drivers. Also, have V2.5 in which there is no sound problems. I check both versions .CFG files abd the lines in the [sound] are exactly the same. What happens in V3: No sound with the stock ATC, just text messages to the ATC window, Now, if I add RadarContact & make an ATC call, the call starts but then fade away. Text does appear in the RC window. Yes, I have the layest version of FSUIPC.

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I have an Soundblaster X-Fi Xtreme sound card with all the latest drivers. Also, have V2.5 in which there is no sound problems. I check both versions .CFG files abd the lines in the [sound] are exactly the same. What happens in V3: No sound with the stock ATC, just text messages to the ATC window, Now, if I add RadarContact & make an ATC call, the call starts but then fade away. Text does appear in the RC window. Yes, I have the layest version of FSUIPC.

 

Is Radar Contact even supposed to work with V3?

Share this post


Link to post

Is Radar Contact even supposed to work with V3?

 

Yes.  It uses FSUIPC, so pretty much any FS program that has a standard FSUIPC interface works (FS9, FSX, FSX-SE, and all versions of P3D to date).

 

Regards

Share this post


Link to post

Ok, here's the latest. After loadding the latest FSUIPC I went and loaded P3D V2.5 to make sure that all was working correctly including sounds & it was. Then I brought up both v2.5 & v3 .CFG files and made sure that the sound entries were the same. Then I tested v3 with FSUIPC unloaded & all the sounds worked. Then I loaded v3 with FSUIPC loaded & again all the sounds were working, so it seems that the problem was taken care. Next is to load add-ons, REX for weather & RadarContact for ATC & make sure that the sounds are working ok. I will let you know if it craps out again but I have a feeling it should work all right. Key, I think, was that all [sOUND] statements that were working in v2.5 were the same in v3. Mayb there is a lesson in there some place. Thanx again for the responses.

 

Regards.

 

/Pete

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this