Jump to content

Sign in to follow this  
Manny

Sudden pop up. "Simconnect does not answer more than 50 seconds"?

Recommended Posts

26128520843_0f844b6740_o.jpg

 

I suddenly started getting this pop up message when I start P3D V2.3

 

Any idea what this is? How do I fix it?

 


Manny

Beta tester for SIMStarter 

Share this post


Link to post

Unfortunately the window header is cut off, but this looks like the EZDOK warning that it could not connect to SimConnect. Is something preventing your P3D from starting up right away? Or has something happened to your SimConnect install?

 

This message was quite common with FSX if you had the "..trust.." warning up for new gauges and did not click on it in time.


Oliver Binder

LORBY-SI

Share this post


Link to post

Unfortunately the window header is cut off,

 

header says "confirm"

and yes EZDok did not get loaded. Sigh..  I did not change anything..it was working. Sigh!

 

Any ideas what I need to reinstall?


Manny

Beta tester for SIMStarter 

Share this post


Link to post

That depends on what the problem is. Usually these things don't happen by themselves, something must have been changed.

 

1. Do as the window suggests, open the EZCA config tool (config.exe) and (re-) select your simulator make and version

2. Does your P3D otherwise start up normally or is something blocking it? Are you using some sort of startup manager or other addons that are loaded on startup?

3. Try to start EZDOK.exe when your simulator is already running, see if it works (if it does, then the problem is not SimConnect)

4. What version of EZDOK are you using exactly? And are you really on P3D 2.3 or is that a typo?


Oliver Binder

LORBY-SI

Share this post


Link to post

That depends on what the problem is. Usually these things don't happen by themselves, something must have been changed.

 

1. Do as the window suggests, open the EZCA config tool (config.exe) and (re-) select your simulator make and version

2. Does your P3D otherwise start up normally or is something blocking it? Are you using some sort of startup manager or other addons that are loaded on startup?

3. Try to start EZDOK.exe when your simulator is already running, see if it works (if it does, then the problem is not SimConnect)

4. What version of EZDOK are you using exactly? And are you really on P3D 2.3 or is that a typo?

 

1. Will try that let yoiu know

2. YEs P3D starts fine without EZDOK

3. will try

4. I am on P3D V3.2

 

Edited to add:

 

I did a restore to two weeks ago.. and I think I don't have this issue... Maybe too soon to celeberate.. LEt me try this for a while

 

And thanks Oliver for your help and advice.

 

:)


Manny

Beta tester for SIMStarter 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    34%
    $8,535.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...