Sign in to follow this  
tinhead59

Control Setup problems

Recommended Posts

Hi again

I have been using fsuipc4 to set up my controls in FSX but nothing seems to work properly. Its just like I have done nothing. Can anyone give me some pointers please?

Thanks in advance..................................John

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

1. What controls are you using?

2. Make sure you clear the control from the FSX controller assignment or uncheck the Enable Controllers in FSX control settings.

3. Do you have the paid FSUIPC?

4. Have you found the controls axis and button assignment pages in the FSUIPC AddOn menu?

Let me know and I can help, I use FSUIPC4 extensively for FSX profiles.

Bruce

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Bruce

Thanks for your reply. I am using Saitek yoke and peddles plus two sets of three levers plus a VR insight Switch panel, I use the 15 buttons  on the left hand side also I have and use the efis/mcp/com panel from VRinsight.  I do use fsuipc4 and its a paid for copy.  I never use tryouts there is enough info about most apps and addon's that I always go that route,

 

Hope this what you need but if you need more I will do my best to supply it.   I am not new at all to flight simming but up until now it was FS9, but I want more so I am going to use FSX..  Catch you later Bruce........John

Share this post


Link to post
Share on other sites

John - That's great.  I have Saitek Pro Flight yoke, throttle and rudders.  What is the current status?  I assume you have assigned the axes in FSUIPC but it's not working the way you expect.  Because I use aircraft specific profiles and assign all my views, controls and buttons in FSUIPC, I completely delete any FSX settings control assignments and uncheck "Enable Controllers" in FSX settings to avoid conflicts.  Then I assign all axes in FSUIPC as "Send direct to FSUIPC Calibration", then I use FSUIPC Joystick Calibration for each assigned axis.

 

So, how far have gotten so far, and what problems are you running into? 

Bruce

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi again Bruce

I am all straightened out now and all controls  are working as they should.  The hole thing was my fault for not thinking about what I was doing enough, to put it into a nut shell.

I thank you very much for your support you made me think! :smile: :smile: :smile:

Have great week.............John

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this