Sign in to follow this  
bartgast

Blurry texts and menu's

Recommended Posts

Good day, 

 

I have been using X-plane for a month now and I really like it, but when I turned on my PC today and booted up X-Plane.

What I saw instantly is that the texts and menus looked like they had a really low resolution...

When the sim loaded everything looked fuzzy and i got a headache of it!

 

Is this a common problem? 

Could someone help me?

 

Thanks in advance,

Bart

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

No - It is NOT a common problem... at least, in my experience.

 

I suggest that you do a complete reboot (cold start) of your system and see what happens.  It sounds like something in your video card's drivers didn't load.

 

After trying this,  if you are still having problems, please provide us with a description of your system and a copy of your log.txt file, which is found in your main X-Plane folder.

 

John

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

No - It is NOT a common problem... at least, in my experience.

 

I suggest that you do a complete reboot (cold start) of your system and see what happens.  It sounds like something in your video card's drivers didn't load.

 

After trying this,  if you are still having problems, please provide us with a description of your system and a copy of your log.txt file, which is found in your main X-Plane folder.

 

John

 

I rebooted and it is fixed! Thank you very much!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reboot. I really enjoy this low level troubleshooting which only exists in flight simulation forums.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reboot. I really enjoy this low level troubleshooting which only exists in flight simulation forums.

 

I actually rebooted before he said it, so yeah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reminds me of:

 

giphy.gif

 

As is often the case, it works :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reminds me of:

 

giphy.gif

 

As is often the case, it works :-)

 

 

I may look dumb, I tried it already and it didnt work.....

When Old_As_Dirt told me to do it, I just rebooted it again and it suddenly did work...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guys - Come on now.

 

At the risk of being berated myself for coming to a fellow simmer's defense, I will state the following:

 

There is not one of us who has, at one time or another, overlooked the obvious.

 

No, this was not a technical issue, but sometimes when we are presented with a problem, when there has been none in the past, we just assume that it is a "program bug" and go "buggy" trying to solve it.

 

I personally applaud "bartgast" for coming to us with his problem rather than bashing X-Plane as some have.

 

John 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guys - Come on now.

 

At the risk of being berated myself for coming to a fellow simmer's defense, I will state the following:

 

There is not one of us who has, at one time or another, overlooked the obvious.

 

No, this was not a technical issue, but sometimes when we are presented with a problem, when there has been none in the past, we just assume that it is a "program bug" and go "buggy" trying to solve it.

 

I personally applaud "bartgast" for coming to us with his problem rather than bashing X-Plane as some have.

 

John 

 

Very well said.... I am not stupid when I've learned all the systems of the 737NG at the age of 10, using the REAL manuals! 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this