Sign in to follow this  
Scotteve79

Troubleshooting

Recommended Posts

Hi all,

 

i have been looking around the internet for a solution. Could someone kindly point me to a troubleshooting guide for the DX10 fixer as every time i run FSX Steam with DX10 activated it CTD after i select a free flight. Sometimes it just disappears and sometimes i get an FSX has stopped working message. Looking at the event log it points to different Dlll files as the reason for failing.

 

Thanks

Scott Everingham

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Can you uninstall the fixer libraries and test if it works ok?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you uninstall the fixer libraries and test if it works ok?

Tries this with FSX\API.dll as the faulting module.

 

I tried uninstalling the libraries and switching back to DX9 and all works but now when i go back to DX10 the sim crashes with no log off the error.

 

Just some more Troubleshooting. I uninstalled the fixer and tried running FSX with DX10 preview and the sim still crashes the same.Runs fine with DX9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok so the problem isn't the fixer then. The fixer checks for most incompatibilities when you install the libraries .

 

Do you have fsx spotlights installed? a few users are reporting errors so try uninstalling it.

 

What dlls are listed in your dll.xml, what dlls beginning with d exist in your main fsx directory where fsx.exe lives

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok so the problem isn't the fixer then. The fixer checks for most incompatibilities when you install the libraries .

 

Do you have fsx spotlights installed? a few users are reporting errors so try uninstalling it.

 

What dlls are listed in your dll.xml, what dlls beginning with d exist in your main fsx directory where fsx.exe lives

<?xml version="1.0" encoding="Windows-1252"?>
<SimBase.Document Type="Launch" version="1,0">
  <Descr>Launch</Descr>
  <Filename>dll.xml</Filename>
  <Disabled>true</Disabled>
  <Launch.ManualLoad>true</Launch.ManualLoad>
  <Launch.Addon>
    <Name>Object Placement Tool</Name>
    <Disabled>True</Disabled>
    <ManualLoad>False</ManualLoad>
    <Path>..\Microsoft Flight Simulator X SDK\SDK\Mission Creation Kit\object_placement.dll</Path>
  </Launch.Addon>
  <Launch.Addon>
    <Name>Traffic Toolbox</Name>
    <Disabled>false</Disabled>
    <ManualLoad>False</ManualLoad>
    <Path>..\Microsoft Flight Simulator X SDK\SDK\Environment Kit\Traffic Toolbox SDK\traffictoolbox.dll</Path>
  </Launch.Addon>
  <Launch.Addon>
    <Name>Visual Effects Tool</Name>
    <Disabled>True</Disabled>
    <ManualLoad>False</ManualLoad>
    <Path>..\Microsoft Flight Simulator X SDK\SDK\Environment Kit\Special Effects SDK\visualfxtool.dll</Path>
  </Launch.Addon>
  <Launch.Addon>
    <Name>FSUIPC 4</Name>
    <Disabled>true</Disabled>
    <Path>Modules\FSUIPC4.dll</Path>
  </Launch.Addon>
  <Launch.Addon>
    <Name>as_connect</Name>
    <Disabled>False</Disabled>
    <Path>as_srv\as_btstrp.dll</Path>
  </Launch.Addon>
  <Launch.Addon>
 
 
Demo.dll

Share this post


Link to post
Share on other sites

What kind of graphics card do you have? Is the Intel one on the chip disabled in bios?

Share this post


Link to post
Share on other sites

What kind of graphics card do you have? Is the Intel one on the chip disabled in bios?

GeForce GTX 980 TI

 

Bios: Main Graphics Adapter = PCI Express

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have run out of ideas on this one. Sorry that's why I suggest testing dx10 preview works before purchase. Send me your order reference id by personal message.

Share this post


Link to post
Share on other sites

BTW there is missing an entry in the dll.xml file according to the shown file above.

The last line on the bottom from the dll.xml file should be   </SimBase.Document>  . To be added, if missing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have run out of ideas on this one. Sorry that's why I suggest testing dx10 preview works before purchase. Send me your order reference id by personal message.

Hi Steve,

 

Thank you for taking the time to help me troubleshoot i really appreciate it.

It appears i have found a solution. When flight starts to load before it disappears i hit alt + tab and all works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for posting that.  Do you use multiple monitors?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this