Sign in to follow this  
markk71

Problem with AS16 in networked configuration

Recommended Posts

Hi,

 

After an installation and configuration according to the HiFi manual, I have a problem in making a network connection between PD3.4 and AS16.

So I tried to bring up the simconnect console by setting the console line in the simconnect.ini from 0 to 1, but the console does not show when starting up P3D.

 

Does anyone know what this might indicate? 

 

Marcel

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I have set this up and is working perfectly. Hope you have all 3 files placed at their correct location.

 

simconnect.xml

simconnect.cfg

simconnect.ini

 

Note that there should not be any typo esp. lower and uppercase while typing network type etc.

Hope you have also installed relevant legacy simconnect on client.

 

Additionally you need to install ASconnect.exe on server. This is located in HiFi folder.

 

For the first time, it would also ask you to show the roaming path of server machine which it would remember subsequently.

 

Regards

Prayog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Marcel,

 

Good info provided by Prayog.  Please note, this is the unofficial forum which is not actively monitored by HiFi, please log in and post at the HiFi forum should you require further assistance:

 

http://www.hifisimtech.com/forums/forum.php

 

Regards,

 

Robert

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Prayog,

 

Thanks for your reply.

 

Yes I have checked all that, and I had it working before, but i decided to do a fresh install of windows 10 and P3D and now I cannot get it to work anymore.

 

But i suspect simconnect is somehow not loading because the simconnect console window does not show.

Maybe my computer name which i put in the IP field in the simconnect.xml does not map correctly to my server ip address.

 

Marcel.


Hello Marcel,

 

Good info provided by Prayog.  Please note, this is the unofficial forum which is not actively monitored by HiFi, please log in and post at the HiFi forum should you require further assistance:

 

http://www.hifisimtech.com/forums/forum.php

 

Regards,

 

Robert

Thanks Robert I will do that next.

 

Marcel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this